BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den tüm ülkelere uyarı: Maske, mesafe ve hijyene devam----

DSÖ'den tüm ülkelere uyarı: Maske, mesafe ve hijyene devam

DSÖ'den tüm ülkelere uyarı: Maske, mesafe ve hijyene devam
15 Ağustos 2023 - 14:45 www.finansgundem.com

Uzmanlardan art arda uyarılar geliyor. Korona virüsün yeni varyantı Eris her geçen gün yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü de Eris'in yakından takip edilmesini isteyerek ülkeleri uyardı: Kovid önlemlerini kaldırmayın


Dünya Sağlık Örgütü, Eris alt varyantı nedeniyle ülkeleri Kovid önlemlerini kaldırmamaları konusunda uyarıyor

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'da Kovid enfeksiyonları ve hastaneye yatışlar artıyor. Sağlık yetkilileri, ilk olarak Kasım 2021'de ortaya çıkan Omicron varyantının EG.5 "Eris" alt varyantına işaret ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "Eris" olarak da adlandırılan EG.5'in, daha bulaşıcı veya şiddetli olabileceği için diğerlerinden daha yakından izlenmesi gerektiğini açıkladı.

DSÖ, yeni varyant nedeniyle ülkeleri Kovid önlemlerini kaldırmamaları konusunda uyardı.

Hastaneye yatışlar arttı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, Kovid'den hastaneye yatışlar haziran ayından bu yana yüzde 40'tan fazla arttı ancak Ocak 2022 Omicron salgını sırasında görülen en yüksek seviyelerin hâlâ yüzde 90 altında.

ABD çapında atık sularda tespit edilen virüs miktarı ve Kovid tedavisi Paxlovid için haftalık reçete sayısı da geçtiğimiz ay önemli ölçüde artış gösterdi.

51 ülkede tespit edildi

Yeni alt varyant Omicron ile hemen hemen aynı semptomlara sahip.

Eris alt varyantı, şu ana kadar 51 ülkede tespit edildi ancak DSÖ bunun muhtemelen bu ülkelerin Kovid testi konusunda daha aktif olmalarından kaynaklandığını öne sürdü.

DSÖ'ye danışmanlık yapan bir uzman panelinde yer alan Maria Van Kerkhove, Çin, Kore, Japonya ve Kanada'da da tespit edilen yeni alt varyantla ilgili rakamların dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kerkhove, dünyanın sadece yarısında Kovid testleri yapıldığı için, EG5'in yayılımının testlerin gösterdiğinden çok daha yaygın olabileceğini belirtti.

Kerkhove ayrıca virüs mutasyonunun nerede başladığına dair varsayımlarda bulunulmaması konusunda da uyarıda bulunarak "Bence varyantların bir ülkeden ya da başka bir ülkeden ortaya çıkabileceği düşüncesi yanlış ve tehlikeli çünkü sorunun başka bir yerde olduğunu düşünüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Virüs evrim geçiriyor"

"Virüs şu anda o kadar çok dolaşımda ki evrim geçiriyor." diyen Kerkhove, EG5'in dünya genelinde pozitif testlerin yüzde 17,4'ünü oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

EG5, bulaş oranı yüksek olabileceği için "ilgili varyant" olarak kategorize edildi. DSÖ ayrıca virüsün geçmişte olduğu gibi mevsimsel olmadığını da bildiriyor. (Euronews Türkçe)

Kovid-19'da yeni varyant uyarısı: Kış aylarında yayılabilir!

 

DSÖ'den yeni Kovid-19 varyantı uyarısı

 

İngiltere'de Kovid-19 patlıyor: Nedeni Barbie ve Oppenheimer!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)