BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den Omicron uyarısı: Küresel risk çok yüksek!----

DSÖ'den Omicron uyarısı: Küresel risk çok yüksek!

DSÖ'den Omicron uyarısı: Küresel risk çok yüksek!
29 Kasım 2021 - 11:37 www.finansgundem.com

Son dönemde tüm dünyada endişe yaratan Omicron varyantı ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) önemli açıklamalar geldi. DSÖ, yeni varyanta ilişkin küresel riskin 'çok yüksek' olarak değerlendirildiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) korona virüsün dünyayı alarma geçiren ve seyahat yasaklarının geri gelmesine yol açan yeni varyantı Omicron ile ilgili olarak 194 üye ülkeye teknik bilgilendirme yaptı.

Hâlâ belirsizliğini koruyan Omicron'un küresel çapta yayılması ihtimalinin ve varyantla ilgili küresel riskin çok yüksek olduğunun altını çizen DSÖ yetkilileri, varyantın özelliklerine bağlı olarak ileride büyük vaka artışları yaşanabileceği, bunun da ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyardı.

Sözcü'deki habere göre; Omicron varyantında daha önce görülmediği kadar spike protein mutasyonu görüldüğünü vurgulayan DSÖ yetkilileri, bunlardan bazılarının pandeminin gidişatına olası etkileri açısından endişe verici olduğunu belirtti. Spike protein mutasyonu, virüsün insan hücresine girmesini sağlayan dıştaki dikensi kısmında mutasyon olması anlamına geliyor.

"ŞİMDİYE KADAR OMICRON KAYNAKLI CAN KAYBI YOK"

Üye ülkeleri ilk Omicron vakalarını bildirmeye çağıran DSÖ yüksek risk grubundakileri aşılama hızının artırılması ve ana sağlık hizmetlerinin devamlılığı için hazırlık yapılması gerektiğini de vurguladı.
Şimdiye kadar Omicron varyantı kaynaklı ölüm bildirilmediğinin altını çizen DSÖ, aşılananlar arasında da vakalar görülmesini beklediklerini ama bunun küçük ve öngörülebilir bir oranda gerçekleşeceği öngörüsünü paylaştı.

Öte yandan seyahat kısıtlamaları ve sınırların kapatılmasını yanlış bulduğunu bir kez daha dile getiren yetkililer, ülkelerden bu konuda riske dayalı bir yaklaşım benimsemelerini istedi.

Bill Gates haklı çıktı... Aşı üreticisinden flaş açıklama!

 

Sevindirici haber: İşte Omicron varyantına karşı en etkili tedavi!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)