BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ’den Kovid-19 için 'hayat kurtaran' ilaç tavsiyesi----

DSÖ’den Kovid-19 için 'hayat kurtaran' ilaç tavsiyesi

DSÖ’den Kovid-19 için 'hayat kurtaran' ilaç tavsiyesi
07 Temmuz 2021 - 12:34 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların 'kortikosteroid' ile birlikte kullanıldığında ağır ve kritik Kovid-19 hastalarında hayat kurtardığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde Kovid-19 hasta bakım kılavuzlarını güncelleyerek ağır vakalar için interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların hayat kurtardığını belirtti. Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayımlanan ve 11 bin hastadan elde edilen veriler ile yapılan çalışmada, ilaçların hastanın zarar görmesini de engellediği bildirildi.

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayınlanan çalışma, DSÖ tarafından King's College London, Bristol Üniversitesi, University College London ve Guy's ve St Thomas' NHS Foundation Trust ile birlikte koordine edildi.

EYLÜL’DEN BU YANA İLK İLAÇLAR

NTV'nin haberine göre; DSÖ açıklamasında, Eylül 2020'de kortikosteroidler önerilmesinin ardından Kovid-19'a karşı etkili olduğu tespit edilen ilk ilaçlar olduğu vurgulandı.

Kovid-19'u ağır geçiren vakalarda genellikle bağışıklık sistemi Kovid-19'a aşırı tepki gösterdiği ve hastaların bu durumdan zarar gördüğü, ancak interlökin-6 bloke edici ilaçlar olan 'tocilizumab ve sarilumab' ilaçları, bu aşırı tepkiyi bastırmak için hareket ederek hastanın zarar görmesini engellediği belirtildi.

HEDEF EN DÜŞÜK GELİRLİ ÜLKELER

DSÖ Sağlık Acil Durumları klinik yönetimi başkanı Janet Diaz, "Küresel aşı eşitsizliğinin kapsamı göz önüne alındığında, en düşük gelirli ülkelerdeki insanlar ciddi ve kritik Kovid-19 riski altında olanlar olacak" derken, "Bu ilaçların ulaşması gereken insanlar bu kişiler" şeklinde konuştu.

'KÜRESEL ÇABAYI YANSITIYOR'

University College London'daki MRC Clinical Trials Unit'te baş araştırma görevlisi olan Claire Vale, "Kovid-19 ile hastaneye kaldırılan hastalar için daha iyi sonuçlara yol açacak olan bu sonuçlar, büyük bir küresel çabayı yansıtıyor" dedi.

DSÖ, kritik vakalarda ilaçların ölüm oranını yüzde 13 oranında azalttığını belirterek, bunun her bin hasta için 15 daha az ölüm ve her bin kritik hasta için 28 daha az ölüm olacağı anlamına geleceğini ifade etti.

Neden dünyada henüz etkili bir Kovid-19 ilacı yok?

 

Kanser ilacında ilk deneme! Türeci ve Şahin umut ışığı oldu

 

Alzheimer ilacı ilk kez bir hastaya uygulandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)