BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den korkutan Omikron açıklaması----

DSÖ'den korkutan Omikron açıklaması

DSÖ'den korkutan Omikron açıklaması
18 Aralık 2021 - 16:11 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü'nün, Omikron varyantı ile ilgili yeni açıklamaları endişe uyandırdı. DSÖ, Omikron varyantının 89 ülkede rapor edildiğini ve görüldüğü ülkelerde vaka sayısının 1,5 ila 3 gün içinde iki katına çıktığını açıkladı.

Tüm dünyada etkisini sürdüren corona virüsünün Omikron varyantı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni bir açıklama geldi.

Dünya Sağlık Örgütü, Omikron varyantının hızla yayıldığını belirtirken, şu ana kadar 89 ülkede rapor edildiğini açıkladı. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Omikron varyantının, görüldüğü ülkelerde vaka sayısının 1,5 ila 3 gün içinde iki katına çıktığını açıkladı. Bu verilere bakıldığında, Omikron’un Delta varyantına oranla daha hızlı yayıldığı da vurgulandı.

Dün de İngiltere’de G7 ülkelerinin sağlık bakanlarını buluşturan toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, “Omikron varyantı en büyük küresel tehdit” ifadeleri kullanıldı.

‘ÖNÜMÜZDE AĞIR BİR KIŞ VAR’

ABD Başkanı Joe Biden , dün yaptığı açıklamada Omikron varyantının ABD’de hızla yayılacağı ve aşı olmayanlar arasında ölümlerin artabileceği uyarısında bulundu. Biden, “Önümüzde ağır hastalık ve ölümlerin yaşanacağı bir kış var” dedi.

Omikron’un çıkış yerlerinden biri olduğu düşünülen Güney Afrika’nın Sağlık Bakanı Joe Phaahla, aşıların ve halihazırda vaka sayılarının yüksek olmasının, Kovid-19’un daha düşük düzeyde seyretmesini sağladığını belirtti.
(Sözcü)

Omikron bir ülkede daha görüldü

Omikron tehdidi: Aşısızlara kritik uyarı

Kovid-19’un bilinmeyen yeni bir etkisi ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)