BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den kış ayları için Ukrayna uyarısı----

DSÖ'den kış ayları için Ukrayna uyarısı

DSÖ'den kış ayları için Ukrayna uyarısı
22 Kasım 2022 - 01:46 www.finansgundem.com

DSÖ, Rusya'nın enerji tesislerine yıkıcı saldırıları ve yaklaşan kış ayları nedeniyle Ukrayna'da milyonlarca kişinin yaşamının tehdit altında olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P Kluge, Ukrayna'nın enerji altyapısının yarısının hasar gördüğünü ve 10 milyon kişinin şu anda elektriksiz olduğunu vurguladı.

Sıcaklıkların bazı bölgelerde -20 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

DSÖ, Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan işgalinden bu yana sağlık altyapısına yönelik 703 saldırıyı belgeledi.

Rusya geçen hafta savaşın en ağır hava bombardımanlarından birinde, daha fazla enerji tesisini ve sivil binayı vurmuştu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Kluge, "Basitçe söylemek gerekirse, bu kış hayatta kalmakla ilgili olacak" dedi. Ukrayna'nın sağlık sisteminin "savaşta şimdiye kadarki en karanlık günlerini yaşadığını" ve en iyi çözümün çatışmanın sona ermesi olduğunu belirten Kluge, saldırılar nedeniyle yüzlerce hastane ve sağlık tesisinin "temel ihtiyaçları karşılayacak yakıt, su ve elektrikten yoksun bir halde tam olarak faaliyet gösteremediğini" söyledi.

Doğum koğuşlarının kuvözlere, kan bankalarının buzdolaplarına ve yoğun bakım yataklarının vantilatörlere ihtiyacı olduğunu belirterek "Hepsi enerji gerektiriyor" diye konuştu. DSÖ, üç milyona kadar insanın ısınma ve güvenlik arayışı içinde evlerini terk edebileceğini söylüyor.

'Sağlık koridoru oluşturulsun'

Dr. Kluge, Donetsk'teki 17.000 HIV hastası için "çok endişeli" olduğunu ve "onları hayatta tutmaya yardımcı olan kritik antiretroviral ilaçların yakında tükenebileceğini" söyledi. Kluge "acilen yeni kazanılan ve işgal edilen tüm bölgelere insani bir sağlık koridoru oluşturulması" çağrısında bulundu.

DSÖ, Covid vakalarının artmasından da endişe ediyor.

Dr. Kluge, "Bırakın takviyeleri, düşük temel aşılama oranlarıyla milyonlarca Ukraynalının Covid'e karşı bağışıklığı azalıyor ya da hiç yok" dedi.

Ukrayna elektriğinin yüzde 25'inden fazlasını üreten Zaporijya nükleer enerji santrali artık elektrik üretmiyor. Hafta sonu santralde yeniden bombardıman oldu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi saldırıları kınayarak Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde tehlikenin "kıl payı" ile bir kez daha atlatıldığını söyledi. Pazartesi günü tesisi gezen UAEA uzmanları, yaygın hasar tespit ettiklerini ancak acil bir nükleer güvenlik kaygısı olmadığını belirttiler.

Zaporijya nükleer santraline saldırılar konusunda Rusya ve Ukrayna birbirini suçladı.

DSÖ’den yeni bilimsel süreç: 300 bilim insanı toplanıyor

 

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

 

10 milyondan fazla Ukraynalı elektriksiz kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)