BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDSÖ'den evcil hayvan sahiplerine maymun çiçeği uyarısı----

DSÖ'den evcil hayvan sahiplerine maymun çiçeği uyarısı

DSÖ'den evcil hayvan sahiplerine maymun çiçeği uyarısı
18 Ağustos 2022 - 10:16 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü, bilinen ilk insandan köpeğe bulaşma vakasının ardından maymun çiçeği bulaşmış kişilere hayvanlardan izole olmaları için bir uyarı yayınladı.

(DSÖ)Dünya Sağlık Örgütü'nün maymun çiçeği teknik sorumlusu Rosamund Lewis çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, insandan hayvana bulaştığı bildirilen ilk vakadır ve bunun bir köpekte ilk enfeksiyon vakası olduğuna inanıyoruz" dedi.

Epidemiyologlar bu tür bir bulaşmanın mümkün olduğunun farkındaydı, bazı halk sağlığı kurumları zaten enfekte olanlara “evcil hayvanlarından izole etmelerini” tavsiye ediyor, ancak geçen haftaya kadar belirli bir örnek belgelenmemişti.

DSÖ'nün acil durum direktörü Mike Ryan, Fransa'da iki erkeğe ait köpeğin enfekte olmasının beklenmedik bir durum olmadığını kabul ederken, “olmasını istemediğimiz şeyin, hastalığın bir türden diğerine geçmesi ve sonra o türde kalması. Yeni bir tür içinde hareket ediyor çünkü o zaman virüs adapte olabiliyor ve daha sonra bu yeni türe adapte olmak gelişmeye teşvik ediliyor.” dedi.

Bununla birlikte, DSÖ küresel bulaşıcı tehlikeye hazırlık direktörü Sylvie Briand, henüz alarm için bir neden olmadığını savundu. “Bu ilk kez oluyor, yani bu, köpeklere bulaşabileceği anlamına geliyor, ancak bu, köpeğin hastalığı bulaştırıp diğer köpeklere bulaştırabileceği veya enfekte olması durumunda köpeğin bir insanı yeniden enfekte edebileceği anlamına gelmiyor” dedi.

DSÖ'den kötü haber! Virüsün yayılımı hızlandı

 

DSÖ maymun çiçeği varyantlarına yeni isim verdi

 

DSÖ: Nijerya'daki salgın tehlikesi için uyardı

 

DSÖ'den maymun çiçeği uyarısı: Seyahat etmeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)