BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den çocuklar için bağışıklık açıklaması----

DSÖ'den çocuklar için bağışıklık açıklaması

DSÖ'den çocuklar için bağışıklık açıklaması
15 Temmuz 2020 - 17:04 www.finansgundem.com

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, salgın sürecinde çocuklara tetanos, dizanteri ve kızamık gibi hastalıkların aşısının yapılma oranının azaldığını ve çocukların bağışıklığının bu hastalıklara karşı ciddi seviyede düştüğünü açıkladı.

13 milyondan fazla vakanın görüldüğü korona virüs salgınıyla birlikte uluslararası kamuoyunun yakından takip ettiği Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nden korkutan bir uyarı geldi. Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki UNICEF ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen DSÖ’nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocukların çok ciddi bir risk altında olduğunu duyurdu.

Ghebreyesus, Kovid-19 sebebiyle çocukların tetanos, dizanteri ve kızamık gibi hastalıkların aşısının yapılmasının oranının düştüğünü açıkladı. Ghebreyesus, “Çocukların rutin olarak aşı yapılma süreçlerinin Kovid-19 yüzünden sekteye uğraması korona viüs salgınından çok daha büyük risk oluşturuyor. Salgın sırasında çocukların kızamık, tetanos ve difteri gibi hastalıklara bağışıklığı çok ciddi seviyede düştü" dedi.

Yapılan bir araştırmanın sonucunu paylaşan yetkililer, 82 ülkenin yaklaşık dörtte üçü, korona virüs sebebiyle aşı programlarının sekteye uğradığını duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)