BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den, Berlin'e yeni "salgın istihbarat" merkezi----

DSÖ'den, Berlin'e yeni "salgın istihbarat" merkezi

DSÖ'den, Berlin'e yeni salgın istihbarat merkezi
05 Mayıs 2021 - 17:32 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü ve Almanya, gelecekte görülebilecek virüsler için erken uyarı sistemi olacak yeni bir küresel merkez oluşturulacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, merkezin, Almanya'nın başkenti Berlin'de kurulacağını ve dünyanın dört bir yanındaki paydaşlarıyla çalışacaklarını söyledi.

Ghebreyesus, merkezin kurulması için çalışmaların geçen yıldan bu yana devam ettiğine dikkati çekerek "Kovid-19'un derslerinden biri de liderlerin bilinçli halk sağlığı kararları vermelerine yardımcı olmak için dünyanın veri analizinde önemli bir sıçrama yapmaya ihtiyaç duymasıdır" açıklamasını yaptı.

"Yeni merkez, küresel salgınları önleme platformu olacak"

Toplantıya video-mesaj yoluyla katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Mevcut Kovid-19 pandemisi bize, (gelecekteki) pandemi ve salgınlara karşı birlikte mücadele etmemiz gerektiğini öğretti" dedi.

Merkel, Berlin'de DSÖ kontrolündeki yeni merkezin çeşitli devlet, akademik ve özel sektör temsilcilerinin katkılarıyla küresel salgınları önleme platformu olacağına işaret etti.

"Daha iyi veri, daha iyi karar"

Salgına karşı mücadelede yapay zeka gibi gelişmiş teknolojilerin potansiyellerinden yararlanılması, çeşitli veri kaynaklarının birleştirilmesi ve birden çok disiplinde iş birliği yapılması gerektiğinin altını çizen Merkel, "Daha iyi veri ve daha iyi analitik, daha iyi kararlar almamızın önünü açacaktır" dedi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi ve salgın risklerinin dünyanın neresinde olursa olsun mümkün olan en kısa sürede tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.

Spahn, "Küresel bir merkez olacak"

Spahn, pandemi ve salgın istihbaratı, gözetimi ve analitik yeni metodoloji için kurulan yeni küresel merkezin, ilk yıl için bütçesinin 30 milyon avro olacağını belirtti.

Jens Spahn, merkezin pandemi ve salgın risklerini önceden tahmin etmek, önlemek, tespit etmek, hazırlık yapmak ve bunlara yanıt vermek için küresel bir merkez olacağını söyledi.

Neden Cenevre'de kurulmadı?

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Paydaşlarımız arasında güven inşa etmeyi amaçlıyoruz. Merkez, bir inovasyon (yenilik) merkezi olacak" diye konuştu.

Ryan, merkezin neden Cenevre'de kurulmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Bu yeni bir bürokrasi yaratmak için değil, ortaklarımızla dinamik olarak etkileşim kurmak için" karşılığını verdi.

İşte vaka sayıları en çok azalan kentler!

 

Erdoğan, Putin ile aşı ve turizmi görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)