BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDSÖ uyardı! Çalışma saatlerinin uzunluğu ölümlere neden oluyor----

DSÖ uyardı! Çalışma saatlerinin uzunluğu ölümlere neden oluyor

DSÖ uyardı! Çalışma saatlerinin uzunluğu ölümlere neden oluyor
17 Mayıs 2021 - 14:49 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) ortak çalışmasında, uzun saatler çalışmaya bağlı olarak her yıl yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği sonucuna varıldı.

Araştırmada 2000-2016 arasında 194 ülkeden alınan veriler incelendi. Bulgular, 2016'da 745 bin kişinin uzun çalışma saatlerine bağlı inmeden veya kalp hastalıklarından öldüğünü gösterdi. Bu sayı, 2000'e göre yaklaşık yüzde 30'luk bir artışa tekabül ediyor.

Uzun çalışma saatleriyle ilişkili ölümler konusundaki ilk küresel çalışmada, haftada 55 saat ya da daha fazla çalışmanın, 35-40 saate göre yüzde 35 daha yüksek inme, yüzde 17 daha yüksek koroner arter hastalığı riskiyle ilişkili olduğu görüldü.

Yüzde 72'si erkek olan kurbanların orta yaşta veya daha yaşlıyken hayatını kaybettiği de tespit edildi.

Araştırmada en fazla ölümlere, Çin, Japonya ve Avustralya'yla çevresini kapsayan Güneydoğu Asya ve Batı Pasifik bölgelerinde rastlanıldığı kaydedildi.

DSÖ Çevre, İklim Değişikliği ve Sağlık Bölümü Direktörü Maria Neira şöyle konuştu:

Haftada 55 saat veya daha fazla çalışmak sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu araştırmanın, konu hakkında harekete geçilmesini ve işçilerin korunmasını sağlamasını umuyoruz.

Bununla birlikte DSÖ yetkilileri, Kovid-19 pandemisiyle uzaktan çalışmanın yayılmasının ve ekonomideki yavaşlamanın, uzun çalışma saatlerinin yol açtığı riskleri artırdığını söyledi.

"Kovid-19 pandemisi pek çok kişinin çalışma şeklinde büyük değişikliklere yol açtı. Uzaktan çalışma, birçok sektörde norm haline geldi ve evle iş arasındaki sınırları bulanıklaştırdı" diyen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir iş, inme veya kalp hastalıkları riskine değmez. Hükümetler, işverenler ve işçiler, çalışanların sağlığını korumak için birlikte çalışmalıdır.

DSÖ uzmanlarından Frank Pega, sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların uygulandığı dönemlerde çalışma saatlerinin yüzde 10 arttığına dair ellerinde veriler bulunduğunu da ifade etti.

Araştırma, Environment International adlı hakemli bilim dergisinde yayımlandı.

Şirketler hibrit çalışmaya ne kadar hazır?

 

Evden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu

 

Google’da 'ofise dön' baskısı bitti, evden çalışmaya devam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)