BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz----

DSÖ: Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz

DSÖ: Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz
02 Ekim 2020 - 17:01 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs salgınına ilişkin yaptığı “Her vaka hasta değildir” açıklaması, hem Türkiye’de hem de yurt dışında tepki çekti. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’den açıklama beklediğini duyurdu.

Korona virüs salgınına günlük sağlık hizmetleri tarafından düzenli olarak paylaşılmaya devam ediliyor. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 30 Eylül'de yaptığı “Her vaka, hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu onların mesajındaki dikkatleri üzerine çekti.

İlk vakanın görüldüğü Mart ayından bu günlük korona virüs tablosunda 28 Temmuz'a dek yer alan “günlük vaka sayısı”, 29 Temmuz'dan itibaren “günlük hasta sayısı” olarak Unutmayın, Bakanlığın o günü bu yana tüm pozitif vakaları değil, sadece hastalık belirtisi olan para cezası açıkladığını gösteriyor. Bakanlık, semptom göstermeyenleri 29 Temmuz'dan bu yana günlük yazı açıklamıyor. 

DSÖ Avrupa Sözcülüğü, Sağlık Bakanlığı ile temas geçti:

Sağlık Bakanlığı, kamuoyuna günlük Dünya Sağlık Örgütü ile de paylaşıyor. DSÖ ise bu içerikli dünya kamuoyunun takip ettiği resmi sayfasına yüklüyor. Aynı zamanda vakaların takibini yapan DSÖ, Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı'na ulaştı. 

Görüşme hakkında “Durumla ilgili ek açıklama için şu anda Türkiye Sağlık ile iletişim halindeyiz ve daha fazla bilgi elde edildikçe sizi bilgilendireceğiz '' DSÖ Avrupa Sözcülüğü, aynı zamanda Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın semptom göstermeyenlere bile ulaşan test çalışmalarına övgüde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)