BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Salgının yeni merkezi artık Güney Amerika----

DSÖ: Salgının yeni merkezi artık Güney Amerika

DSÖ: Salgının yeni merkezi artık Güney Amerika
23 Mayıs 2020 - 10:17 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada yeni tip korona virüs salgınının merkezinin artık ABD değil, Güney Amerika olduğunu duyurdu

DSÖ'nün en üst düzey acil durumlar yetkilisi Dr. Mike Ryan, "Güney Amerika salgının yeni merkezi haline geldi diyebiliriz. Burada en ağır etkilenen ülkenin Brezilya olduğunu görüyoruz" dedi.

Dr. Ryan, Brezilya'da yetkililerin sıtma ilacı hidroksiklorokinin korona virüs hastaları üzerinde kullanılmasına izin verdiğine dikkat çekerek, ilacın riskli yan etkileri olduğunu ve Kovid-19'a karşı etkili olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını hatırlattı. ABD Başkanı Donald Trump, hidroksiklorokinin Koronavirüs'e karşı kullanılması gerektiğini sık sık dile getirmiş ve geçen günlerde ilacı "günlük olarak kullandığını ifade etmişti.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Brezilya'da şu ana kadar 330 binden fazla vaka tespit edildi ve 21 bin 48 Kovid-19 kaynaklı ölüm yaşandı.

Dr. Ryan, bazı Afrika ülkelerinde yeni tip korona virüs vakalarında artış görülse de ölüm oranlarının "görece düşük olduğunu" dile getirdi. DSÖ'nün verilerine göre geçen hafta 9 Afrika ülkesinde vaka sayısı yaklaşık yüzde 50 artış gösterirken, kıtadaki diğer ülkelerde hastalığın yayılma hızı düştü. Dr. Ryan, bölgedeki ülkelerin çoğunun sağlık sisteminin büyük bir salgını kaldıramayacağına dikkat çekerek hâlâ endişeleri olduğunu dile getirdi. (T24)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)