BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Sağlık çalışanlarını ve hastaneleri hedef almayın----

DSÖ: Sağlık çalışanlarını ve hastaneleri hedef almayın

DSÖ: Sağlık çalışanlarını ve hastaneleri hedef almayın
01 Mart 2022 - 15:48 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, "Sağlık kuruluşlarına yönelik saldırı düzenlendiğine ilişkin raporlardan endişe duyuyoruz" dedi.

DSÖ, Rusya'nın Ukrayna saldırısında sağlık çalışanları ve hastanelerin asla hedef alınmaması çağrısı yaptı. Hastanelere ve sağlık altyapısına yönelik saldırı düzenlendiğine dair bazı doğrulanmamış raporlar aldıklarını aktaran Sözcü Lindmeier, 24 Şubat'ta bir hastaneye düzenlenen saldırıyı doğrulattıklarını ifade etti.

Lindmeier, şunları söyledi:

Bir hastaneye ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 6'sı sağlık çalışanı 10 kişi yaralandı. Şu anda (sağlık kuruluşlarına yapılan) diğer saldırıları da doğrulama sürecindeyiz. Sağlık çalışanları, hastaneler ve diğer tesisler asla hedef olmamalı ve halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmelerine izin verilmelidir. Sivillerin korunması, uluslararası insancıl hukuk kapsamında yükümlülüktür.

Rusya'da 6 bin 400, Belarus'ta 800 gözaltı

Öte yandan, aynı toplantıda konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Rusya'da geçen perşembe gününden bu yana yaklaşık 6 bin 400 barışçıl savaş karşıtı göstericinin gözaltına alındığına dair raporlar aldıklarını söyledi. Throssell, bunların büyük çoğunluğunun saatler içinde serbest bırakıldığını, pek çoğunun idari para cezası ödedikten sonra serbest kaldığını, bazılarının ise çeşitli yasalara göre 7 ile 25 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığını aktardı.

Gözaltılar sırasında ve sonrasında polisin gereksiz ve aşırı güç kullandığına dair raporlar olduğunu belirten Throssell, halen gözaltında olan göstericilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Throssell, Belarus'ta da savaş karşıtı 800 civarında göstericinin de gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Yunanistan mültecileri kabul edecek

 

Dünyanın en büyüğü! Rusya'ya hizmetlerini askıya aldı

 

Rusya'dan Fransa'ya sert uyarı

 

Ukrayna, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)