BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Pandeminin akut evresi bitse de virüs bir yere gitmeyecek----

DSÖ: Pandeminin akut evresi bitse de virüs bir yere gitmeyecek

DSÖ: Pandeminin akut evresi bitse de virüs bir yere gitmeyecek
29 Aralık 2021 - 19:44 www.finansgundem.com

Delta ile Omicron varyantlarının eşzamanlı yayılmasının vaka tsunamisi yarattığı uyarısında bulunan DSÖ, her ülkenin 2022'nin ortasına kadar nüfusunun yüzde 70'ini aşılamasının, pandeminin akut evresinin sona ermesine yardımcı olacağını belirtti

Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde belirlenen ve Mart 2020'de pandemi ilan edilen Kovid-19'la birlikte geçen ikinci yıl da geride kalırken, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) haftalık basın toplantısı düzenledi.

2021'i 2022'ye bağlayacak yılbaşı gecesi, Çin'in Vuhan'da kökeni bilinmeyen 27 viral pnömoni vakasıyla ilgili DSÖ'yü uyarmasının ikinci yıldönümü idrak edilecek. 2 yılda küresel çapta 282 milyondan fazla vaka ve 5.4 milyondan fazla ölüme neden olan Kovid-19'la ilgili DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus ve DSÖ Acil Durum Programı Direktörü Dr. Mike Ryan'ın son mesajları şunlar:

Delta ve Omicron vakaları rekor sayılara çıkaran ve hastaneye yatışlarla ölümlerde ani artışlara yol açan ikiz tehditler.

Delta ile eşzamanlı yayılan ve had safhada bulaşıcı olan Omicron'un bir vaka tsunamisine yol açmasından son derece endişeliyim.

İnsanların Omicron'a boşvermişlikle yaklaşmasını istemiyorum.

İşin sırrı, aşıların adil paylaşımında

Ülkeler aşıları daha adil şekilde paylaşmalı. Daha zengin ülkelerde destekleyici aşı dozlarına yapılan vurgu, daha yoksul ülkeleri aşıdan mahrum bırakabilir.

DSÖ, her ülkenin 2022'nin ortasına kadar nüfusunun yüzde 70'ini aşı kapsamına alması için çalışıyor. Bu, pandeminin akut evresinin sona ermesine yardımcı olacaktır.

Omikron varyantı Bosna Hersek'e de sıçradı

Oxford Üniversitesi profesörü: Omikron, bir yıl önce görülenle aynı hastalığa neden olmuyor

KLİMİK: ABD’de izolasyon 10 günden 5 güne indirildi

TTB’den dikkat çeken aşı uyarısı

 

Pandeminin akut evresi 2022 sonunda bitebilir, ama virüs bir yere gitmeyecek.

İnsanların ne zaman karantinadan çıkması gerektiğine hükümetler karar verecek.

Kontrol önlemlerinde çok büyük kaymalar yapılmaması tavsiye olunur.

Daha yaşlı insanlara yayılana dek Omicron varyantının ciddiyeti hakkında sonuçlar çıkarmak için çok erken. Yaşlı nüfusu nasıl etkilediğini görene dek öngörüde bulunma konusunda biraz gerginim.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)