BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Omikron üst solunum yollarında daha etkili----

DSÖ: Omikron üst solunum yollarında daha etkili

DSÖ: Omikron üst solunum yollarında daha etkili
04 Ocak 2022 - 15:36 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanı Abdi Mahmud, Kovid-19'un yeni varyantı Omikron'un üst solunum yollarında etkili olduğunu açıkladı. Mahmud, "Omikron'un bundan sonra nereye evrileceğini öngörmek zor" dedi.

Abdi Mahmud, Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisinde çevrim içi düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, örgütün Omikron varyantına ilişkin yaptığı son araştırmaları basınla paylaştı.

Mahmud, diğer varyantlardan farklı olarak Omikron'un, üst solunum yollarını etkilediğini tespit ettiklerini ve diğer varyantların aksine ciddi zatürreye neden olabileceğini söyledi. Omikron'un diğer varyantlar gibi ağır enfeksiyonlara neden olmadığını belirten Mahmud, bunun şimdilik iyi haber olabileceğini fakat emin olmak için daha fazla durum raporuna ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Mahmud, an itibarıyla Kovid-19'un yeni merkez üssünün neresi olduğu sorusuna, "Delta varyantı zamanında Doğu Avrupa uzun bir müddet merkez üssü olmuştu. Yeni varyantın nerede etki göstereceğini tahmin etmek zor" cevabını verdi. Omikron için ayrı bir aşı üretilmesinin gerekli olup olmadığına ilişkin Mahmud, "Omikron'un bundan sonra nereye evrileceğini öngörmek zor. Dolayısıyla bu konuda karar almak için henüz erken" değerlendirmesinde bulundu.

Mahmud, olası bir Omikron aşısına dair kararın uluslararası iş birliği sonucu verilmesi gerektiğini ve bu kararın tek başına aşı üreticilerine bırakılamayacağını vurguladı.

DSÖ duyurdu: Omikron ve Delta vaka tsunamisi ortaya çıkartıyor

 

DSÖ: Pandeminin akut evresi bitse de virüs bir yere gitmeyecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)