BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ Genel Direktörü: Rusya'yı insanlık adına diyaloğa çağırıyorum----

DSÖ Genel Direktörü: Rusya'yı insanlık adına diyaloğa çağırıyorum

DSÖ Genel Direktörü: Rusya'yı insanlık adına diyaloğa çağırıyorum
13 Nisan 2022 - 20:29 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ukrayna-Rusya savaşına dair, "Rusya'yı insanlık adına tekrardan diyaloğa dönmeye çağırıyorum" dedi

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Cenevre'deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, KOVID-19 ile küresel mücadelede son durum, Ukrayna-Rusya savaşı ve Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki insani durumu değerlendirdi.

En düşük koronavirüs ölümleri tespit edildi

Ghebreyesus, DSÖ'nün verilerine göre geçen hafta salgının başlangıcından bu yana dünyada en az KOVID-19 ölümlerinin görüldüğünü açıkladı.

Bazı ülkelerdeki vaka artışlarında ciddi yükselme görülmekte, test oranlarının düşmesi nedeniyle virüsü takip etme kapasitemiz giderek azalmaktadır.

Bu hafta toplanan Koronavirüs Acil Durum Komitesi üyelerinin, KOVID-19'un olağanüstü sağlık durumu olarak görülmeye devam etmesi yönünde oy birliğiyle karar aldıklarını hatırlattı.

Virüs zaman içinde daha bulaşıcı hale gelmiş olup özellikle korumasız ve aşı yaptırmamış kişiler için ölümcül tehlikesini sürdürmektedir.

Alt varyantlar takip ediliyor

Ghebreyesus, KOVID-19'un Omicron varyantının Afrika'da ortaya çıkan alt varyantları BA.2, BA.4 ve BA.5'i yakinen takip ettiklerini vurgulayarak, virüsün daha iyi takip edilebilmesi için ülkelere test kapasitelerini artırma çağrısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasının üzerinden 50 gün geçtiğini belirten Ghebreyesus, şimdiye kadar ülkedeki sağlık merkezlerine 119 saldırının yapıldığı bilgisini paylaştı.

Rusya'ya diyalog ve barış çağrısı

Ghebreyesus, şimdiye kadar Ukrayna'da ihtiyaç sahiplerine tıbbi malzeme ulaştırılması için gereken nakit yardımının yüzde 53'ünü aldıklarını kaydetti ve uzun vadeli tıbbi yardımlar için daha fazla bağış gerektiğinin altını çizdi.

Ukrayna'nın doğusunda çatışmalardan ötürü sağlık hizmetlerinin ciddi oranda aksadığını söyleyen Ghebreyesus, "Rusya'yı insanlık adına tekrar diyaloğa dönme ve barış için uğraşmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"Tigray'a günde 100 tır insani yardım sevkedilmesi" çağrısı

Ghebreyesus, Etiyopya'nın kuzeyinde ayrılıkçı isyanların yaşandığı ve geçen ay ateşkesin ilan edildiği Tigray eyaletindeki insani duruma da değindi.

Yakın tarihteki en uzun süreli ablukalardan birini yaşadıktan sonra Tigray'da sivillerin hayatını kurtarmak için günde 100 tır insani yardım sevk edilmesi lazım.

Şimdiye kadar Tigray'a en az 2 bin tır dolusu yardımın gitmesi gerekirken sadece 20 tırın gittiğini vurguladı.

Yüzbinlerce sivilin insani dram yaşamasını önlemek için bölgeye kesintisiz insani ve tıbbi yardım erişiminin sağlanması lazım.

Ghebreyesus, tıbbi malzemenin dışında bölgede ciddi bir gıda ihtiyacının da bulunduğunu belirtti ve ateşkese rağmen Etiyopya ile Eritre güvenlik güçlerinin bölgedeki fiili işgalinin sürdüğünü söyledi.

"Bazıları, diğerlerinden daha eşit"

Ukrayna'ya gösterilen hassasiyetin insani dramın yaşandığı diğer bölgelere gösterilmediğini savundu.

Dünyanın siyahi ve beyazlara karşı eşit oranda ilgi gösterdiğinden şüpheliyim. Ukrayna'ya gösterilen hassasiyet önemlidir, çünkü bütün dünyayı etkilemektedir. Fakat bunun çok küçük bir miktarı bile Tigray, Yemen, Afganistan, Suriye ve diğer bölgelere gösterilmedi. Açık konuşmalıyım ki dünya, bütün ırklara aynı davranmıyor. Bazıları, diğerlerinden daha eşit. Umarım tüm dünya aklını başına toplar ve bütün insanlığa adilce davranır.

 

Rusya'da yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı

 

Günlük veriler açıklandı: 5 bin 529 yeni vaka, 31 vefat

 

Uluslararası kuruluşlardan acil eylem çağrısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)