BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ Genel Direktörü: Bölgede ilaç yok ve insanlar hayatlarını kaybediyor----

DSÖ Genel Direktörü: Bölgede ilaç yok ve insanlar hayatlarını kaybediyor

DSÖ Genel Direktörü: Bölgede ilaç yok ve insanlar hayatlarını kaybediyor
13 Kasım 2021 - 11:01 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü yaptığı açıklamada askeri çatışmalara tanık olan Tigray bölgesinin kuşatma altında olduğunu açıklayarak bölge halkının açlık ve ilaç eksikliği dolayısıyla hayatlarını kaybetmek üzere olduğunu belirtti

Etiyopya’nın kuzeyinde bulunan Tigray bölgesinde doğan Ghebreyesus, örgütün Cenevre’deki merkezinde gazetecilere verdiği demeçte “Bölgedeki insanlar erzak eksikliğinden dolayı hayatlarını kaybediyor” dedi.

Ghebreyesus, bölge kuşatma altında olduğu için WHO’nun Tigray’a malzeme ve ilaç gönderemeyeceğini ifade ederek ablukanın sistematik olduğunu açıkladı.

AFP’nin haberine göre Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed hükümeti, geçtiğimiz aylarda güneyde faaliyet gösteren Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’ne (TPLF) karşı bir mücadele yürütüyor. TPLF, başkent Addis Ababa’ya doğru hareket edebilir.

TPLF, yüz binlerce insanın kıtlık altında yaşadığına inanılan Tigray’da Birleşmiş Milletler’in (BM) kuşatma yaşandığı olarak nitelendirdiği duruma son verilmesini istiyor.

BM, haftalık insani durum raporunda bölgeye kara yoluyla yapılan yardımın ulaşmadığını, 364 adet kamyonun ilerlemek için Afar’daki yetkililerden izin beklediğini açıklamıştı.

Bölgede ilaç yok ve insanlar hayatlarını kaybediyor

Ghebreyesus, bölgedeki mevcut koşullar nedeniyle WHO ve diğer yardım kuruluşlarının bölgeye yardım edemediğini açıkladı. Ghebreyesus, “Bölgede ilaç yok ve insanlar hayatlarını kaybediyor. Halk, dünyanın geri kalanı ile bir iletişim kuramıyor, yakıt ve paraları yok” dedi. Tigray’daki yaşanan toplu tutuklamalara üzüntü ile karşı çıkan Ghebreyesus, konunun oldukça ‘bariz ve açık’ olduğunu belirtti.
(Cenevre / Şarku’l Avsat)

WHO' dan yoksul ülkelerde korona virüsle mücadele için yardım talebi

DSÖ'den Afganistan'daki çocuklarla ilgili uyarı!

Dünya Sağlık Örgütü: 'Cinsel istismarda bulunmaları kabul edilemez'

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)