BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Bu kış milyonlarca insanı etkileyebilir----

DSÖ: Bu kış milyonlarca insanı etkileyebilir

DSÖ: Bu kış milyonlarca insanı etkileyebilir
22 Kasım 2022 - 07:15 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü, önümüzdeki kış mevsiminin Ukraynalı milyonlarca kişi için hayati öneme sahip olduğunu ve en az iki milyon kişinin de göç etmeye mecbur kalabileceğini söyledi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Rusya ile savaşan Ukrayna'nın enerji altyapısının ağır hasarlı veya tamamen yok edildiğini belirterek, bu durumun yaklaşan kış aylarında Ukrayna halkının yaşam alanı için tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Hans Kluge, "Bu kış Ukrayna'da milyonlarca insan için hayati tehlike oluşturacak. Ukrayna'nın sağlık sistemi şimdiye kadarki en karanlık günleriyle karşı karşıya. Saldırılar nedeniyle yüzlerce hastane ve sağlık tesisi artık tam olarak faaliyette değil. Tesisler temel ihtiyaçları karşılamak için yakıt, su ve elektrikten yoksun. Kısaca Ukrayna'da bu kış, hayatta kalmakla ilgili olacak" dedi.

Kluge aynı zamanda Ukrayna'da her şey için elektriğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek; doğumhanelerin kuvözlere, kan bankalarının buzdolaplarına ve yoğun bakım yataklarının solunum cihazların elzem olduğunu da söyledi. 

Donetsk bölgesinde 17 bin HIV hastası için kritik antiretroviral ilaçların tükeneceğini de vurgulayan Kluge, Donetsk'in Rus kontrolü altında olan bölgelerinde acilen bir insani sağlık koridorunun gerekliliğine dikkat çekti.

"2-3 milyondan daha fazla insanın sıcaklık ve güvenlik arayışıyla evlerini terk etmesini bekliyoruz. COVID-19, zatürree ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonları ve yetersiz aşılanmış popülasyonlarda ciddi difteri ve kızamık riski dahil olmak üzere benzersiz sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak"

 

Zelenskiy, Donetsk için konuştu: Orası tam bir cehennem

 

DSÖ’den yeni bilimsel süreç: 300 bilim insanı toplanıyor

 

Ukrayna, Rus petrolünün Macaristan'a akışını durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)