BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ açıkladı: 3 kanser türü yok olabilir----

DSÖ açıkladı: 3 kanser türü yok olabilir

DSÖ açıkladı: 3 kanser türü yok olabilir
27 Temmuz 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

Akciğer, karaciğer ve kolon kanseri Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarına göre önümüzdeki yıllarda tarihe karışacak.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanlarının değerlendirmesine göre tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmaması halinde akciğer kanseri vakalarının yüzde 90'ı olmazdı. Uzmanlar, sigara dumanının 60’tan fazla kanserojen içerdiğini ve nikotinin sinir sistemini baskıladığını hatırlatıyor. Elektronik ve hafif sigaralar da tehlike arz ediyor.

Akciğer kanserinin yanı sıra, önümüzdeki yıllarda karaciğer ve kolon kanserinin de yok olabileceğini dile getiren uzmanlar, bunun için alkol tüketiminin önemli ölçüde azaltılması gerektiğini belirtiyor.

RAHİM AĞZI KANSERİNİ YENMEK MÜMKÜN

Dünya Sağlık Örgütü Rusya Temsilcisi Melita Vujnovic, Mayıs sonunda, kadınlar arasında en yaygın dördüncü kanser türü olarak kabul edilen rahim ağzı kanserine karşı zafere yakın olduklarını açıklamıştı. Hastalığın iyi araştırılmış ve etken maddesi olan insan papilloma virüsüne (HPV) karşı güvenli ve etkili bir aşının geliştirildiği ifade edilmişti.

Haziran ayında Amerikan Araştırma Merkezi Moffitt Cancer, şişkinliğin kadınlarda sessiz yumurtalık kanseri olarak adlandırılan bir semptom olabileceğini bildirmişti. Bu semptom sindirim sorunlarına, yetersiz beslenmeye veya yumurtalık kanseri ile ilgili olmayan diğer sorunların üstüne yüklenebiliyor.

Philip Morris sigara satışını sonlandıracak

Kansere davetiye çıkaran 5 besin!

2 hafta süren ses kısıklığı kanser habercisi olabilir!

Kanser ilacında ilk deneme! Türeci ve Şahin umut ışığı oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)