BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDrogba'nın memleketinden yatırımcıya davet----

Drogba'nın memleketinden yatırımcıya davet

Drogba'nın memleketinden yatırımcıya davet
23 Ekim 2013 - 14:00 www.finansgundem.com

Fildişi Sahili Başbakan Yardımcısı Mabri, 13 milyar dolarlık altyapı ve sanayi yatırımı için Türkiye'den işadamlarını ülkesine davet etti

Fildişi Sahili Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma ile Projelerden Sorumlu Devlet Bakanı Albert Toikeusse Mabri, 13 milyar doları bulan altyapı ve sanayi yatırımları için Türkiye'den işadamlarını ülkesine davet etti. 
Fildişi Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak İstanbul'a gelen Mabri, büyük potansiyele sahip Türkiye ile ortaklık oluşturulmasını çok önemsediklerini belirterek, "Ülkemizdeki zenginlikler de göz önünde bulundurulduğunda yatırımların hızlandırılmasında büyük fayda var. Türk endüstrisini teknik ve yatırım anlamında ülkemize davet ediyoruz" dedi.
Ülkesinin Türkiye ile birçok ortak projeye imza atabileceğine dikkati çekerek, yabancı yatırımlara açık olduklarını dile getiren Mabri, "Yabancı yatırımcılar gelsin, onlarla birlikte kaynaklarımızı işleyelim ve dünya pazarlarına sunalım. Sadece tarım alanında 2 milyar dolarlık yatırım öngörüyoruz" dedi.

İNŞAAT, TURİZM VE MADENCİLİKTE CAZİP FIRSATLAR
Fildişi Sahili'nin inşaat ve altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu, 2015 başlangıcı itibariyle inşaat alanında büyük projelere hız vereceklerini belirten Albert Toikeusse Mabri, şunları kaydetti:
"Hedefimiz 2020.  Bu yıla kadar şehirleşmeyi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda eğitimli çalışanlar yaratmak için meslek okulları kuruyoruz. 2012 ve 2013'te yeni vergi indirimleri ciddi avantaj sağladı. Bu indirimler 2014'te de devam edecek. 22 milyar dolarlık bütçenin yüzde 60'ını özel sektör yatırımları için ayırdık. Ülkenin batısı yeraltı maddenleri açısından son derece zengin... Yatırım yapmayı düşünen Türkiye'den işadamları için en uygun yatırım imkanları sunulacak, yatırımlarda hiçbir zorluk yaşanmayacak, devlet yatırımları destekleyecek. Bunu bilmenizi isterim. Ülkenin altyapı projeleri yap işlet devretle sunulacak. Büyük binaların yenilenmesi, demiryolu ve karayolunun yapılması, başkentte çevre düzenlemelerinin yapılması, büyük alışveriş merkezlerinin inşa edilmesi, Cocody bölgesinin turzime açılması ve geliştirilmesi gibi projelerimiz var."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)