BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'ye göre sorumlu İtalya----

Draghi'ye göre sorumlu İtalya

Draghi'ye göre sorumlu İtalya
08 Ağustos 2014 - 14:53 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, İtalya’nın 2008’den bu yana 3. kez resesyona girmesinin ülkenin kendi sorumluluğu olduğunu söyledi

AMB Başkanı Draghi İtalya’nın 2008 yılından bu yana 3. kez resesyona girmesinin ülkenin kendi sorumluluğu olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi’nin en büyük 3. ekonomisinin son çeyrekte beklenmedik şekilde daralmasının ardından ve İtalya Parlamentosu’ndaki oylama öncesinde, memleketi İtalya’nın yapısal reform eksikliğine vurgu yaptı.

Eski İtalya Merkez Bankası Başkanı Draghi dün Franfurt’ta AMB’nin faiz oranlarını rekor düşük seviyede tutmaya devam etme kararı aldığı toplantının ardından İtalya’nın resesyona girmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Aynı şeyi söylemeye devam ediyorum. İş gücü piyasasında, ürün pazarları, rekabet ve yargı sisteminde reformlar yapılmalı. Bu reformlar, kısa vadede fayda sağlayabilir” dedi.

AMB Başkanı Draghi, oldukça düşük özel yatırım seviyesine atıfta bulunarak reform eksikliğinin yatırımcıları ürküttüğünün altını çizdi. Draghi’nin memleketi İtalya ile ilgili açıklamaları, yapısal düzenlemeler gerçekleştirmeye girişen İspanya gibi ülkelere karşın normalden sert bulundu. Draghi’nin yorumları, İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin üzerindeki Euro Bölgesi’nin yeni canlanmaya başlayan toparlanma sürecini tehdit eden İtalya ekonomisini rayına sokması yönünde baskıyı artırdı.  

Londra merkezli Mizuho International Plc. şef Avrupa ekonomisti Riccardo Barbieri, “Draghi yapısal reformlar için sert bir çağrıda bulundu. Ayrıca, ekonomiklerinde reform gerçekleştiren ülkelerin Euro Bölgesi’ndeki diğer ülkelere oranla daha güçlü bir ekonomik performans gösterdiğini vurguladı. Draghi’nin açıklamaları, İtalya Başbakanı Renzi’nin ekonomik yaklaşımının yanlışlığını vurguluyor” yorumunda bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)