BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDraghi'nin en yakın arkadaşı bankalar----

Draghi'nin en yakın arkadaşı bankalar

Draghi'nin en yakın arkadaşı bankalar
06 Haziran 2014 - 13:33 www.finansgundem.com

Deflasyon ile mücadele eden Draghi'nin en yakın müttefiki şimdilik bankalar. Tahvil piyasası değil...

Mario Draghi, şimdilik deflasyonla savaşında en yakın dostunun tahvil piyasası değil de bankacılık sistemi olduğu kanısında.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) dün birçok yatırımcının beklediğinden daha radikal hamleler yaparak faiz oranlarını daha önce görülmemiş oranlara indirirken, başkan hedeflenenin dörtte biri oranındaki enflasyonu artırmak için banka kredilerini çoğaltacak önlemleri açıkladı.

Politik hamlelerin tükenmesi ve bundan sonrasının bankaların kredileri arttırma yeteneğine kalmış olması, tüketici fiyatlarını ateşlemedeki başarısızlık Draghi'ye ABD tarzı tahvil alımı yapmaktan başka yol bırakmayacak. Bazı yöneticiler Draghi'nin planının işe yarayacağından oldukça ümitli.

Barcelona yakınlarında 110 çalışanı bulunan bir barkod makinası imalatçısı olan Macsa Id SA'nın idarecisi Andreu Antonell konuya ilişkin “bunun gerçek olup olmadığını bekleyip görmemiz gerekecek ama biraz şüpheliyiz. Finans piyasalarının bu parayı şirketlere aktarmalarının mümkün olup olmadığını göreceğiz” yorumunda bulundu.

Kötüye giden bir ekonomik görünümle ve uzun süredir devam eden düşük enflasyonla mücadele eden AMB, bankalara stoklarındaki para için para vermek yerine ceza kesen ilk önemli merkez bankası oldu. Hali hazırda mevduat faizi yüzde -0.10'a çekilirken gösterge faizi de yüzde 0.15'e indi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)