BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den Euro bölgesi için korkutan uyarı----

Draghi'den Euro bölgesi için korkutan uyarı

Draghi'den Euro bölgesi için korkutan uyarı
16 Ocak 2019 - 10:14 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Draghi, ''Euro bölgesi resesyonla karşı karşıya değil, ancak yavaşlama tahmin edilenden uzun sürebilir'' dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, euro bölgesi ekonomisinin resesyona 
girmeyeceğini ancak ekonomideki yavaşlama tahmin edilenden uzun süreceği için merkez bankasının desteğine ihtiyaç duyacağını söyledi.

Euro bölgesinde ve dünya genelinde ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla birlikte yatırımcılar ECB'nin yapacağı faiz artırımı beklentilerini öteledi. ECB 2011 yılından bu yana faiz artırmıyor.

Draghi, Avrupa Parlamentosu'na hitaben yaptığı konuşmada, "Bu bir yavaşlama, resesyona doğru gitmiyor ancak beklenilenden daha uzun sürebilir. ECB'nin (olası bir resesyona karşı) kullanabileceği imkanları var, ancak para politikamız zaten son derece gevşek" dedi.

ECB faizleri en azından yaz aylarına kadar bulundukları tarihi düşük seviyelerde tutacağına ve yıllar içinde satın aldığı 2.6 trilyon euro tutarındaki tahvilleri bilançosunda tutmaya devam edeceğini daha önce söyledi. Ancak yatırımcılar euro bölgesinde enflasyonun gerilemesi nedeniyle faizlerin 2020'ye kadar artırılmayacağını tahmin ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)