BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'den düşük faiz beklentisi----

Draghi'den düşük faiz beklentisi

Draghi'den düşük faiz beklentisi
21 Ocak 2016 - 15:46 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faiz toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faizlerin uzun bir dönem için cari seviyede kalmasını veya daha düşük olmasını beklentilerini söyledi.
 
Draghi bugünkü faiz toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, varlık alım programının düzgün bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, "Varlık alım programının olumlu etkisi var. Politika tedbirlerinin çalışmakta olduğu açık" dedi.
 
Draghi, reel ekonomide, kredilerde ve finansal şartlarda iyileşme olduğunun altını çizdi. ECB Başkanı, Aralık toplantısında alınan kararların tamamen uygun olduğunun görüldüğünü belirtti.
 
Aşağı yönlü risklerin yeniden arttığına dikkat çeken Draghi, gelecek toplantıda politika duruşunu gözden geçirmek, muhtemelen yeniden değerlendirmek gerekebileceğini kaydetti.
 
Draghi, "Para politikası duruşunu gözden geçirmek gerekecek, Mart ayında yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.
 
Draghi, ankete dayalı göstergelerin büyümede ivmenin 2015 yılı son çeyrek döneminde de devam ettiğine işaret ettiğini kaydetti. Draghi, "Ekonomik toparlanmanın ilerlemeye devam etmesini bekliyoruz. Yurt içi talep politika tedbirleri ile desteklenmeli. Düşük petrol fiyatları hanehalkı tüketimini destekliyor." dedi.
 
ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, gösterge faiz oranının yüzde 0,05 olarak devam etmesi kararı verildi. ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen gösterge Faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -30, marjinal gösterge faiz oranını da yüzde 0,30 olarak korudu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)