BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi: Varlık alımı uzayabilir----

Draghi: Varlık alımı uzayabilir

Draghi: Varlık alımı uzayabilir
10 Mart 2016 - 16:10 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, varlık alım programının 2017 yılı Mart ayına kadar devam edeceğini gerekirse daha da uzayabileceğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, varlık alım programının 2017 yılı Mart ayına kadar devam edeceğini ve gerekirse daha da uzayabileceğini söyledi.
ECB, varlık alım miktarını da 60 milyar eurodan 80 milyar euroya çıkardığını bildirmişti.
Draghi bugün gerçekleştirilen faiz toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

AMB faiz oranını 5 baz puan indirdi

 AMB Faiz oranını 5 baz puan indirdi

ECB Başkanı, varlık alım programının enflasyonda hedefe doğru sürdürülebilir yükseliş görülene kadar devam edeceğini kaydetti. Draghi, yapılan düzenli analizlerin ardından yeni makro ekonomik
projeksiyonları dikkate alarak para politikasında değişikliklere gittiklerini belirtti. Draghi, "Farklı enstrumanlar arasında sinerjiyi artırmayı hedefledik." dedi.

Faizin düşürülmesiyle ilgili olarak Draghi, "Faizleri daha fazla indirmemizin gerekeceğini düşünmüyorum. Yeni gelişmeler durumda değişiklik yaratabilir. Negatif faiz oranlarıyla tecrübemiz şu ana kadar son derece pozitif.Artık diğer geleneksel olmayan para politikası araçlarına daha fazla dikkat edilecek" diye konuştu.
Draghi konuşmasında şunları söyledi: "AMB’nin varlık alımları Mart 2017'ye kadar sürecek, ihtiyaç olursa daha da uzayabilir. Varlık alımları enflasyon hedefe doğru tutarlı şekilde yükselene kadar sürecek. Şirket tahvillerinin alımı ikinci çeyreğin sonuna doğru başlayacak.

ECB Başkanı, canlandırma programının kapsamlı ve toparlanmayı destekleyici oludğuna işaret etti.
Avrupa Merkez Bankası(ECB), bugünkü toplantısında refinansman operasyon faiz oranını yüzde 0,05'ten yüzde 0,00, mevduat oranını yüzde -0,30'dan yüzde -0,40'a ve marjinal gösterge faiz oranını yüzde 0,30'dan yüzde 0,25'e indirdi.
Banka'nın bir sonraki toplantısı 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)