BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi: Uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç var----

Draghi: Uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç var

Draghi: Uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç var
12 Eylül 2019 - 16:58 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi varlık alımlarının gerekli oldukça devam edeceğini, bu alımların faizler yükselmeye başlamadan kısa süre önce bitebileceğini söyledi. Başkan "uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç var" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Frankfurt'taki konuşmasında varlık alımlarının gerekli oldukça devam edeceğini, bu alımların faizler yükselmeye başlamadan kısa süre önce bitebileceğini söyledi. Başkan uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç olduğunu ifade etti..

Draghi faiz indirimi ve parasal genişleme konusunda geniş çapta mutabakat olduğunu ve parasal genişleme konusunda oylama yapmaya gerek duymadıklarını belirtti.

Ekonomik görünüme dair değerlendirmesinde Draghi aşağı yönlü belirgin risklerin sürmesini beklediklerini ve bu risklerin kararlarında etkili olduğunu söyledi. Draghi konuşmasında Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığının düşük olduğunu da vurguladı. 

Avrupa Merkez Bankası mevduat faizini beklendiği gibi eksi % 0.4'ten eksi % 0.5'e düşürdü, banka parasal genişlemeye tekrar başlayacağını açıkladı.

ECB mevduat faizini beklentilere paralel indirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)