BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi: Rusya yalan söylüyor----

Draghi: Rusya yalan söylüyor

Draghi: Rusya yalan söylüyor
17 Haziran 2022 - 08:43 www.finansgundem.com

Kiev ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya'nın doğal gaz arz problemleri konusunda yalan söylediğini belirtti. Draghi ayrıca, ECB'nin faiz artırımlarının Fed'den daha yavaş olacağını da ifade etti.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya'nın doğal gaz arzında son günlerde yaşanan düşüş için Gazprom tarafından ortaya konan bahanelere inanmadı.

Draghi, Rusya'nın doğal gaz arzındaki azalma için teknik sorunları bahane ederek yalan söylediğini öne sürdü.

Kremlin Sözcüsü Peskov, geçtiğimiz 2 günde doğal gaz ihracatında yaşanan düşüşün önceden belirlenmiş bir durum olmadığını, boru hatlarında bakım ihtiyacından kaynaklandığını ifade etmişti.

Kiev ziyaretinde konuşan Draghi, "Almanya, biz ve diğer ülkeler bu yalanlara inanmıyoruz. Tahılı siyaset için kullandıkları gibi gazını da politik bir araç olarak kullanıyorlar" dedi.

"Euro Bölgesi ile ABD'nin ekonomik şartları farklı"

Avrupa'daki ekonomik durum hakkında da konuşan İtalya Başbakanı, ECB'nin kaçınılmaz olarak faiz artıracağını, ancak bu faiz artırımının Fed'in yaptığı artırımlara göre daha yavaş şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Euro Bölgesi ile ABD'nin ekonomik şartlarının farklı olduğunu belirten Draghi, ABD'nin tam istihdama ulaştığını, enerji ve ham madde fiyatları dışarda bırakıldığında enflasyonun Euro Bölgesi'nden çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

Draghi, "Euro Bölgesi için Faiz artırımları kaçınılmaz olsa da, bu nedenlerle faiz artırım hızı çok daha kademeli, yavaş olacak" diye konuştu.

Faiz rallisinde Türkiye ayrıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)