BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi risklere dikkat çekti----

Draghi risklere dikkat çekti

Draghi risklere dikkat çekti
15 Temmuz 2014 - 07:48 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, güçlü euronun toparlanma için yarattığı risklere dikkat çekti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, güçlü bir euronun Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği için yarattığı riske dikkat çekti.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuşan Draghi, kurun ECB için bir politikca hedefi olmadığı yönündeki pozisyonlarını tekrarlarken, kurun Euro Bölgesi'nde enflasyonun geleceğinin yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu da vurguladı.

Draghi, "2012 yılı ortalarından bu yana euroda görülen değerlenmenin fiyat istikrarı üzerinde kesinlikle etkisi oldu. Şu anda ise kurda bir değerlenme ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği için risk" diye konuştu.

ECB'nin Euro Bölgesi'nde enflasyonun çok düşük kalmaya devam etmesi halinde harekete geçmeye hazır olduğunu tekrarlayan Draghi, "ECB, gerektiği takdirde eyleme geçmeye hazır, bu geleneksel olmayan tedbirleri de içerebilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)