BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi kurallar uyulması için uyardı----

Draghi kurallar uyulması için uyardı

Draghi kurallar uyulması için uyardı
10 Temmuz 2014 - 08:21 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'den Euro Bölgesi ülkelerine "mali kurallara uyun" uyarısı geldi

Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi, Euro Bölgesi ülkelerine mali kurallara uyma çağrısı yaptı. Londra'da konuşan Draghi, bölge hükümetlerinin sadece kendi ekonomik reformlarını yönetmekle kalmayıp bu yönetimi özellikle büyüme ve istihdam konusunda uyum içinde beraber çalışarak yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

Draghi toplantıda birçok kez ihtiyaç olması halinde Avrupa Merkez Bankası’nın sıra dışı araçları kullanmaya hazır olduğunu belirtti. Mali kurallarla ilgili esneklik isteyen ülkelere de mesaj yollayan Draghi, bu kuralların acı veren muhasebe egzersizleri olarak değil büyüme odaklı düzenlemeler olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KONTROLÜ SIKILAŞTIRIYOR

AMB ayrıca Ekim ayında Avrupa bankalarına yapacağı kontrolü sıkılaştıracak. Reuters’ın konuya yakın iki kaynağa dayandırarak yaptığı haberde, bilanço kontrolünün son aşamasında sonuçlar açıklanmadan önce bankalara sadece 48 saat verilecek. 4 Kasım’da başlayacak ve 120 bankayı içerecek denetleme öncesi yapılacak kapsamlı değerlendirme ile bankaların şoklara dayanıklılığı incelenecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)