BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDraghi işsizliğe dikkat çekti----

Draghi işsizliğe dikkat çekti

Draghi işsizliğe dikkat çekti
12 Kasım 2014 - 21:07 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avrupa Birliği’nde (AB) işsizliğin kabul edilemez seviyede olduğunu söyledi.

Makro ekonomide özel sektörün ağırlıklı olduğu ama kamu sektörünün büyük role sahip olduğu bir karma ekonomiyi savunan Keynesyen ekonominin İtalya’daki temsilcilerinden olan İtalyan ekonomist Federico Caffe’nin doğumunun 100. yılı dolayısıyla Roma Tre Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma katılan ECB Başkanı Draghi, konuşmasında genç işsizlik oranının yüksekliğine dikkati çekti.

"AB ülkelerinde işsizlik mevcut düzeyiyle kabul edilemez seviyede" diyen Draghi, 15-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 23’ünün işsiz durumda bulunduğunu anımsatarak bunun kaynakların en büyük israf biçimi olduğunu belirtti.

Draghi, ekonomik büyüme için yapısal reformların gerekliliğine dikkati çekerek Avrupa ülkeleri hükümetlerine uyarıda bulundu. Mario Draghi, yapısal reformların bir süredir Avrupa hükümetlerinin ajandalarında olduğunu kaydederek "Bunların yansımalarının alınması zaman alacak" dedi.

ECB Başkanı Draghi, kriz karşısında daha az vergi, daha çok kamu yatırımının, rekabeti arttıran yapısal reformlar olmadan yeterli gelmeyeceğini belirtti. 

Bu arada, Draghi konuşma yaparken üniversitenin dışında toplanan bir grup öğrenci ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerle polis arasında çıkan arbedede, yumurta ve boyaların kullanıldığı ve 2 kişinin yaralandığı belirtildi. Mario Draghi’nin salondan ayrılışı sırasında bazı öğrencilerin "Bankerler dışarı" sloganı attıkları bildirildi. 

Öte yandan, İtalya'da AB, avro karşıtı görüşleriyle bilinen anamuhalefet konumundaki 5 Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo, bugün Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında avroya karşı imza kampanyası başlatıp, Almanya ve ECB'ye sataşırken, "Fedakarlık yapmaktan yorulduk artık kendi paramız üstünde egemenliğimizin olmasını istiyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)