BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi: Güven geldi----

Draghi: Güven geldi

Draghi: Güven geldi
07 Şubat 2013 - 19:38 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, kurdaki değerlenmenin euroya olan güven artışının göstergesi olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, politika faizini yüzde 0,75'te bırakma kararının ardından düzenlenen basın toplantısında euro kurunun para politikasının hedefinde yer almadığını söyledi.
"Euro kurundaki değerlenme euroya duyulan güveni gösteriyor" diyen Draghi, reel efektif euro kuru uzun vadeli ortalamaya yakın olduğunu söyledi ve "Kur, para politikasının hedeflerinde yer almıyor" dedi.
Draghi, "Kur, büyüme ve fiyat istikrarının önemli bir unsuru, değerlenmenin süreklilik arz edip etmediğini görmek gerekiyor" şeklinde konuştu.
DRAGHI KONUŞTU, EURO DÜŞTÜ
Draghi'nin açıklamalarının ardından euro 1,3440 dolara kadar geriledi ve seans başından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 0,6'yı buldu.
CNBC-e yayınına katılan Halk Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Draghi euroyu aşağı çekmek için sözlü müdahele yoluna gitti" değerlendirmesinde bulundu.
'ENFLASYON YÜZDE 2'NİN ALTINA İNER'
Draghi, "Enflasyonun gelecek aylarda yüzde 2'nin altına inmesini bekliyoruz" dedi.
Euro Bölgesi ekonomisindeki zayıflığın 2013 başlarında sürmesinin beklendiğini aktaran Draghi, yılın devamında ekonomik faaliyetlerin kademeli toparlanacağı öngörüsünde bulundu.
Draghi, bankalara verilen uzun vadeli likiditenin erken geri ödenmesinin finans piyasalarındaki güvenin göstergesi olduğunu söyledi.
'BÜYÜME ÜZERİNDEKİ RİSKLER AŞAĞI YÖNLÜ'
Eldeki verilerin ekonomik aktivitenin 2012 son çeyreğinde ve 2013 başında daha da zayıfladığına işaret ettiğini söyleyen Draghi, büyüme görünümü üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi.
Draghi, "Büyüme üzerindeki riskler reformlar hayat geçirilirken yavaş kalınması ve jeopolitik sorunlardan kaynaklanıyor" dedi.
Enflasyon risklerinin genel olarak dengeli olduğunu söyleyen Draghi; vergi ve petrol fiyatlarının yukarı, yüksek kurun ise aşağı yönlü risk yarattığını kaydetti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)