BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi: Eğer enflasyon toparlanmaz ise ECB politikasını gevşetecek----

Draghi: Eğer enflasyon toparlanmaz ise ECB politikasını gevşetecek

Draghi: Eğer enflasyon toparlanmaz ise ECB politikasını gevşetecek
18 Haziran 2019 - 12:01 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, risk görünümünün “aşağı yönlü” olmayı sürdürdüğünü ve görünümün iyileşmemesi durumunda daha fazla teşviğin gerekeceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, enflasyonun hedefe doğru geri itmemesi halinde Banka'nın politikasını tekrar gevşeteceğini söyledi.

Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen ECB'nin yıllık konferansında konuşan Draghi, "İyileşme olmaz, enflasyon bizim hedeflediğimiz seviyeye sürdürülebilir şekilde dönmez ise, ek teşvikler gerekli olur" dedi.

Draghi ayrıca, daha fazla varlık alımı için hala "kayda değer alan" olduğunu belirtti ve ECB'nin ayrıca sözlü yönlendirmesinde ayarlama yapabileceğini, faizleri indirebileceğini ve negatif faizlerin yan etkilerini telafi edecek tedbirler alabileceğini vurguladı. "Görevimizi yerine getirmede yetkilerimzi esneklik ile kullanacağız ve gelecekte fiyat istikrarının karşı karşıya olduğu her türlü zorluğa yanıt vermek için bu esnekliği kullanacağız" diye konuşan Draghi, ECB'nin önümüzdeki haftaları seçenekleri üzerinde çalışmak için kullanacağını ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)