BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi: Düşük faiz tek başına sürdürülebilirliği garanti altına alamaz----

Draghi: Düşük faiz tek başına sürdürülebilirliği garanti altına alamaz

Draghi: Düşük faiz tek başına sürdürülebilirliği garanti altına alamaz
18 Ağustos 2020 - 14:52 www.finansgundem.com

ECB eski Başkanı Draghi, hükümetlerin açıkladıkları teşvik paketlerini ekonomiyi yenilemek üzere kullanmaları gerektiği söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) eski Başkanı Mario Draghi, hükümetleri Kovid-19 nedeniyle uygulamaya koydukları devasa teşvikleri ekonomilerini yenilemek için kullanmaları gerektiğini, aksi takdirde yeni bir borç krizi ile karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Ekim ayında görevinden ayrılan Draghi yaptığı açıklamada, hükümetlerin gelecekte Kovid-19 ile mücadelenin maliyetini geri ödeyecek olan genç insanlar arasında hayal kırıklığından kaçınmayı sağlayacak "güvenilir" ekonomik politikalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İtalya'nın Rimini kentinde konuşan Draghi, "Avrupalı kurumlar, tasarruf sahipleri ve finansal piyasalar, ancak beşeri sermayeye yatırım, kritik altyapı veya araştırma için kullanır ise 'iyi borç' bulabilirler. Eğer borç, verimli olmayan alanlarda kullanılır ise, 'kötü borç' olarak görülür, sürdürülebilirlik aşınır. Düşük faiz tek başına sürdürülebilirliği garanti altına alamaz" dedi.

Merkez Bankası'ndan bankalar için önemli karar

Merkez Bankası kaç puan faiz artırımı yapar?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)