BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi cesur adımlara hazırlanıyor----

Draghi cesur adımlara hazırlanıyor

Draghi cesur adımlara hazırlanıyor
16 Haziran 2014 - 11:36 www.finansgundem.com

Ekonomistlere göre, AMB Başkanı Mario Draghi deflasyonu önlemek adına daha cesur adımlar atmaya hazırlanıyor

Ekonomistlere göre, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde deflasyonu önlemek adına, daha cesur adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bloomberg Aylık Anketi'ne katılan ekonomistlerin 4'te 3'ünden fazlası, Draghi'nin bu ayki toplantıda aldığı mevduat faizini ilk defa negatife düşürme kararı alışılagelmiş politika tedbirlerinin sonuna gelindiği ve 1 yıl içerisinde varlığa dayalı menkul kıymet alımına başlanacağına işaret ediyor. Ekonomistlerin çoğu ayrıca, faiz oranlarının en az 2016 yılına doğru şu andaki seviyelerde kalacağını söylerken, AMB'nin daha geniş çaplı parasal genişlemelere girişeceği konusunda ise ayrılık yaşadılar.

Draghi, politika yapıcıların enflasyonu desteklemek ve Bölge'nin duraksayan toparlanmasını güçlendirmek için, varlığa dayalı tahvil alımı konusunda hazır olduğunu tekrar tekrar dile getiriyor. Buna rağmen, yetkililer henüz böyle radikal bir hareket için zamanlama belirlemedi ve Yönetim Konseyi Üyesi Jens Weidmann geçtiğimiz hafta varlık alımlarının "tatlı zehir"i karşısında uyarılarda bulundu.

Dublin'de bulunan Merrion Capital şef ekonomisti Alan McQuaid, "Şu anda bir sonraki parasal genişleme adımının varlığa dayalı menkul kıymet alımı oldukça açık, bunu gerekli olması durumunda olgunlaşmış hükümet tahvili alımı takip edebilir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)