BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi: ABS alımları seçenekler arasında----

Draghi: ABS alımları seçenekler arasında

Draghi: ABS alımları seçenekler arasında
12 Mayıs 2013 - 13:17 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi, küçük ve orta ölçekli şirketlere kredi desteği kapsamında önemli açıklamalar yaptı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, küçük ve orta ölçekli şirketlere kredi desteği sağlanmasına yönelik seçenekler arasında varlığa dayalı menkul kıymet (ABS) alımlarını da değerlendirdiklerini belirtti.
Londra'nın Aylesbury kasabasındaki G-7 maliye liderleri toplantısının ardından muhabirlere konuşan Draghi, "Bir dizi seçeneği inceledik ve bunların arasından ABS de vardı. Hâlâ bu seçeneği değerlendiriyoruz. Henüz net bir pozisyonumuz yok" dedi.
AMB, ABD'nin yüzde 20 altında olan Euro Bölgesi'ndeki kurumsal finansmanın yüzde 80'ini oluşturan bankaların kredilerini artırmaya çalışıyor. Euro Bölgesi'nde hanehalkı ve şirketlere verilen krediler Mart'ta 11. kez daralırken, en çok darbeyi, İtalya ve İspanya'daki istihdamın büyük kısmını oluşturan küçük ve orta ölçekli şirketler aldı.
Özellikle çevre ekonomilerde kredi durumunun hâlen çok sıkı olduğuna dikkat çeken Draghi, yine de en azından durumdaki kötüleşmenin azalmaya başladığını belirterek, "Başka bir deyişle söyleyecek olursak, hâlen sıkı, ancak öncekinden daha az sıkı" dedi.
AMB Yönetim Kurulu üyesi Joerg Asmussen 8 Mayıs'ta merkez bankasının ABS alımlarını görüştüğünü söylerken, bir başka yönetim kurulu üyesi Yves Mersch aynı gün ABS piyasasının başlatmanın yollarını aradıklarını ileri sürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)