BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDr. Oetker’in Varisleri 14 yıl sonra anlaştı----

Dr. Oetker’in Varisleri 14 yıl sonra anlaştı

Dr. Oetker’in Varisleri 14 yıl sonra anlaştı
29 Temmuz 2021 - 12:07 www.finansgundem.com

Almanya merkezli Dr. Oetker varisleriNİN 14 yıllık anlaşmazlığI son buldu. Yiyecek, içecek, kimyasal ve lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler 8 hissedar arasında bölünüyor.

Almanya merkezli konglomerat Dr. Oetker’in varisleri yıllar süren anlaşmazlıktan sonra orta noktada buluştu. Yiyecek, içecek, kimyasal ve lojistik gibi alanlarda yatırımları olan şirket, ticari olarak bölünmeye gidiyor. Dr. Oetker’in kurucusunun torunu olan Rudolf-August Oetker, 2007’de hayatını kaybettiğinde arkasında üç evlilikten sekiz varis bıraktı. Farklı iş kollarında yollarına devam etmek isteyen hissedarlar anlaşmaya vardı.

Alman medyasına yansıyan haberlere göre, anlaşma kapsamında grubun pizza, hamur işleri ve tatlılarını içinde barındıran Dr. August Oetker KG şirketi, Richard Oetker, Rudolf Louis Schweizer, Philip Oetker, Markus von Luttitz ve Ludwig Graf Douglas’ın kontrolünde olacak. Söz konusu isimler Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG, Conditorei Coppenrath & Wiese KG ve Radeberger Gruppe KG şirketlerinin yanı sıra Hôtel du Cap-Eden-Roc’un da aralarında bulunduğu birkaç otelin yönetimini de yürütecek.

Öte yandan Dr. Alfred Oetker, Carl Ferdinand Oetker ve Julia Johanna Oetker ise Henkell & Co. Sektkellerei KG, Martin Braun Backmittel ve Essenzen KG’nin sahibi olacak. Paris’teki Le Bristol’un da aralarında bulunduğu bir grup otel bu isimlerin kontrolüne geçecek.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bu kararla birlikte, Oetker Grup hissedarları şirketin yönetim stratejisine yönelik görüş ayrılıklarının üstesinden geldi. Anlaşma tüm hissedarlar tarafından imzalandı” denildi. Öte yandan anlaşmanın şirket çalışanları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı vurgulandı.

Buffett’ın varisi belli oldu

 

Davayı kazandılar, Trabzon'da 700 yıllık kalenin varisi oldular

 

Red Bull'un varisi Interpol'ün kırmızı bülteninde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)