BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDr. Mehmet Öz'ün o ilaçları neden satın aldığı ortaya çıktı!----

Dr. Mehmet Öz'ün o ilaçları neden satın aldığı ortaya çıktı!

Dr. Mehmet Öz'ün o ilaçları neden satın aldığı ortaya çıktı!
24 Nisan 2022 - 08:51 www.finansgundem.com

ABD'nin önde gelen tabloid gazetelerinden New York Post, siyasete atılmasıyla birlikte gündeme oturan Dr. Mehmet Öz hakkında dikkat çeken bir iddiayı öne sürdü.


Pennsylvania eyaletinin temsil eden senatör Pat Toomey’nin emekliye ayrılmasıyla boşalacak senatörlük koltuğu için kolları sıvayan ve geçen haftalarda ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın da desteğini alan Dr. Mehmet Öz ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

Siyasete atılmasıyla birlikte hakkındaki iddiaların ve haberlerin de arttığı Dr. Öz’ün Kovid-19’a iyi geldiği düşünülen ilaçlar için 8.800 dolar (yaklaşık 124 bin TL) ödediği öne sürüldü. İddiayı ABD’nin önde gelen tabloid gazetelerinden New York Post öne sürdü.

Sözcü'deki habere göre; Gazete, Dr. Öz’ün 2020 yılının Mart ayında sıtma ilacı olarak bilinen hidroksiklorokinden 2070 tablet satın aldığını yazdı. O sırada Dr. Öz’ün, bu ilacın korona virüsüne karşı kullanılabileceğine yönelik tanıtım kampanyalarına katıldığı da hatırlatıldı.

TRUMP DA BU İLACI KULLANMIŞTI

O dönemde Dr. Öz’ün açıklamaları Beyaz Saray’ı ve dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ı da etkilemişti. Trump daha sonra yaptığı açıklamada hidroksiklorokin kullandığını söylemişti. Dr. Öz’ün İletişim Direktörü Brittany Yanick, “Dr. Öz, bu ilacın ağır Kovid-19 hastalarında işe yaradığını düşünen doktorlarla o dönemde görüştü. Columbia Üniversitesi’ndeki bir klinik çalışması için bu ilaçları satın aldı” dedi.

Yapılan açıklamada Dr. Öz’ün okuldaki çalışmaya destek olmak için 250 bin dolar ödemeye hazır olduğu fakat üniversitenin bu teklifi reddettiği belirtildi. Dr. Öz’ün satın alınan ilaçları ismini açıklamak istemediği bir hastaneye bağışladığı kaydedildi.

Bir dönem Kovid-19 hastalarında işe yaradığı iddia edilen hidroksiklorokinin daha sonra yapılan araştırmalarda etkisinin olmadığı belirlenmişti. Dünya Sağlık Örgütü de bu ilacın kullanılmaması gerektiğini açıklamıştı.

Trump'tan Mehmet Öz'e destek

 

Siyasete girmeye hazırlanan Dr. Mehmet Öz’ün serveti ortaya çıktı

 

ABD Başkanı Biden, Mehmet Öz'ün istifasını istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)