BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDr. Jivago hayatını kaybetti!----

Dr. Jivago hayatını kaybetti!

Dr. Jivago hayatını kaybetti!
10 Temmuz 2015 - 17:11 www.finansgundem.com

Mısırlı oyuncu Ömer Şerif geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Mısırlı oyuncu Ömer Şerif 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

"Arabistanlı Lawrence" ve "Dr. Jivago" filmleriyle tanınan Şerif, Mısır'ın başkenti Kahire'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Alzheimer hastası olan Şerif'in menajeri Steve Kenis, ünlü aktörün kalp krizi geçirmesinin ardından hastaneye kaldırıldığını ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Mısır Sinema Sanatçıları Derneği'nin eski Başkanı Eşref Abdulgafur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünya çapında ün yapmış ve sinemaya uzun süre hizmet etmiş Mısırlı bir aktörü kaybettik. Son dönemlerde bazı sağlık sorunları vardı. Hayatının son yıllarını Mısır'da geçirmeyi tercih etmişti" dedi. 

Şerif, 10 Nisan 1932'de Mısır'ın İskenderiye kentinde dünyaya geldi. Şerif, bir süre babasının kereste şirketinde çalıştıktan sonra hayali olan oyunculuk kariyerine odaklandı ve Mısır'da birçok filmde rol aldı. 

Katolik bir aileden gelen Şerif, Müslüman olmuş ve Mısırlı oyuncu Fatin Hamame ile 1955 yılında evlenmişti. Ömrünün önemli bir bölümünü ABD'de geçiren ve önemli filmlerde rol alan Şerif'in Hamame'den bir oğlu var.

1962 yılında "Arabistanlı Lawrence" filminde oynadığı Şerif Ali rolüyle Oscar ödülüne aday olan Ömer Şerif, aynı rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü'nü kazandı. Şerif aynı törende, En Çok Gelecek Vaat Eden Oyuncu Altın Küre Ödülü'nü de aldı.

Şerif üç yıl sonra ise "Dr. Jivago" filmiyle Altın Küre'nin sahibi oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)