BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarDr. Ece Yücel ve Esin Ünlü, Vena Cava’yı anlatıyor----

Dr. Ece Yücel ve Esin Ünlü, Vena Cava’yı anlatıyor

Dr. Ece Yücel ve Esin Ünlü, Vena Cava’yı anlatıyor
07 Mayıs 2019 - 10:41 www.finansgundem.com

İki kadın; biri cerrah, diğeri kreatif yönetmen. Eski arkadaşlar. Yolları yıllar sonra ‘tatlı’ bir projeyle kesişiyor. El ele veriyorlar, Türkiye'nin ilk ve tek adaptojenik çikolatasına imza atıyorlar. Ve Vena Cava doğuyor. İşte aranan lezzetin hikayesi.

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

Dr. Ece Yücel, modern Türk şiirinin büyük ustalarından, farklı tarzıyla gönüllerde ayrı bir taht kurmuş olan Can Yücel’le akraba. Haliyle yeteneklerine edebiyat ve şiire de eklemiş. Yazıyor ama yayınlamıyor. Ama şimdilik. İtalyan Lisesi, Floransa’da tıp eğitimi, cerrahi tutkusu kaderini de mesleğini de belirlemiş. Ancak hayatına yeni bir tat girmiş. Dr. Ece Yücel, “Doktor olmasam kesin yemekle ilgili bir şey yapardım” diyor. 

Esin Ünlü ise aslen İstanbullu ama gençlik hayatında kıtadan kıtaya uçmuş, okumuş. Ajans sahibi. Ece Yücel’le muhabbetleri çok eski, ilkokul arkadaşı. Yollar ayrılsa da kalpler hiç kopmamış. Kendini, “Deneyime açık, keşfi seven biriyim” şeklinde tarif ediyor. Hayatının yeni tadı için, “Hakiki kakaonun iyileştirici özelliğiyle yola çıktık” diye konuşuyor. 

Kadim arkadaşlığı aynı lezzetle buluşturan ise Vena Cava. Bir çikolata! Geçtiğimiz 14 Şubat’ta piyasaya sunulmuş. Farkı mı? Türkiye'nin ilk ve tek adaptojenik çikolatası olması; hakiki kakao, doğal katkısız içerik ve niş lezzet arayışında vücuduna aldığı besine hassasiyetle yaklaşan bir müşteri kitlesiyle tanışması; yurt içi ve yurt dışında eşi olmayan, özgün aromatik bitter tatlarının, sütlü reçetelerinin ayrı tutkunlarının olması. Ve de bireysel-kurumsal hediyelik olarak da çok tercih edilmesi. 

Peki, Vena Cava nasıl doğuyor?  

İlk yanıt Ece Hanım’dan geliyor. “Fikir ve felsefeleri bir araya getirerek, mutluluk odaklı bir ritüel tasarlarken bulduklarını” söylüyor. Esin Ünlü de , “Çikolatayı bir ritüel olarak benimsedik, ruh-beden-zihin simyacılığı ilkeleriyle yön verdik” sözleriyle devam ediyor..

Kritik soruya geliyoruz. Yücel’e dönüyoruz: Cerrahi mi, çikolata mı? 

“Cerrahi benim tutkum” diyen Dr. Ece Yücel çikolatada da geri adım atmıyor: “Beni bambaşka besleyen, sosyal yönümü geliştiren, yeni tecrübeler edindiğim rengarenk ve öğretici bir macera…”

Muhteşem ikili Vena Cava’yı anlatıyor… 

DOKTOR OLMASAM KESİN YEMEKLE İLGİLİ BİR ŞEY YAPARDIM 

- Dr. Ece Yücel’i tanıyabilir miyiz? 

- Ece Yücel: 1987 İstanbul doğumluyum. Tipik bir aslan burcuyum. 5 yaşında başladığım ve siyah kuşak olduğum Tekvando sporu benim  karakterimdeki özsaygı, soğukkanlılık ve disiplinin mimarıdır. Liseyi İtalyan Lisesi'nde okudum. Tıp eğitimime İtalya'nın Floransa şehrinde Tıp ve Cerrahi Bilimler Fakültesi’ni kazanarak başladım. Doktor olduktan sonra, her zaman kendi işini yapmak, kendini farklı alanlarda da öğrenmek ve geliştirmek isteyen biri olarak kurumsal tecrübe kazanmak için dünyanın en büyük ilaç firmasından biri olan Novartis'te medikal müdür olarak klinik araştırma, satış ve pazarlama ile entegre çalıştım. Akabinde tıpta uzmanlık sınavında her zaman tutkum  olan cerrahi bir branş seçerek, toraks cerrahisinde uzmanlaşmayı seçtim. Vena Cava artisan ve adaptojenik çikolata proje fikrinin kurucu ortağıyım.  

-Çikolata projesi nasıl doğdu? 

Ece Yücel: Beni tanıyanlar bilirler, doktor olmasam kesin yemekle ilgili bir şey yapardım, özellikle tatlı benim günlük rutinimde vazgeçilmezim. Fakat zamanla şunu fark ettim ve deneyimledim ki ulaşabildiğimiz neredeyse tüm çikolatalar aslında maalesef ''çikolata'' değil. Çikolata projesi ilkokul yıllarından beri tanıdığım çocukluk arkadaşım Esin Ünlü ile sağlık, sanat ve çikolataya dair ortak noktalarımızın buluşması ve farklı güçlü yönlerimizin birbirini beslemesi ile ortaya çıktı. Hayalimizden yola çıkarak kurguladığımız projemiz ve marka hikayesi aşağı yukarı bir yıllık bir araştırma ve hazırlık süreci sonrası 7 Şubat 2019 tarihini lansman, 14 Şubat 2019 tarihini ilk satış olarak belirlemekle  hız kazandı ve Türkiye'nin ilk ve tek adaptojenik çikolatası sevgiyi ifade eden özel bir günde sizlerle buluştu.  

CERRAHİ TUTKUM, ÇİKOLATA İSE RENGARENK BİR MACERA 

-Hedefleriniz neler? 

Ece Yücel: Her zaman mevcut şartlarda en iyiyi yapmayı hedefleyen ve daima araştıran  bir yapım var. Alışılagelmiş şeylerden ziyade doğrulardan şaşmadan çağdaşlaşmak gelişmek öğrenmek ve paylaşmak benim karakterim. Kendime meslek olarak da hobi olarak da seçtiğim işler bu felsefemle her daim paralel oldu. Vena Cava'nın büyürken özünden uzaklaşmadığı, her daim içinin dışının bir ve şahsına münhasır olduğu, kendi sağlığıma hayatıma kaliteli tat katma ve fark ile farkındalık yaratma amacı ile yapılan bu lezzet yatırımını çikolata severlerle gönül rahatlığı ile paylaşmak. Ticari kaygılara yenik düşmeden uzun vadede ulusal ve uluslararası platformda reel hedeflerimize ulaşarak emin ve başarılı adımlar atarak ilk ve tek olma sıfatlarımıza en iyi ve en sıra dışı olmayı da eklemek. 

-Cerrahi mi, çikolata mı

Ece Yücel: Cerrahi benim tutkum. Yaşadığım manevi tatmin  mesleki meşakkate rağmen vazgeçmeyi bir an bile düşünmediğim, benim için meslekten ziyade bir yaşam biçimi. Çikolata ise beni bambaşka besleyen, sosyal yönümü geliştiren, yeni tecrübeler edindiğim rengarenk  öğretici bir maceraya dönüştü. İnsan kendi için uygunu seçebilirse anlıyor ki, ‘sevdiğiniz işi yaparsanız bir gün bile çalışmış sayılmazsınız' sözü geçerli. Her ikisinin de keyif aldığım ve tüm yoğunluğuna değer dediğim nitelikte, hayatımda dengeli olarak yeri var. 

SİGARA, STRES VE NEGATİF DÜŞÜNCE BÜYÜK TEHDİT 

-Biraz da sağlık konuşalım, akciğer kanserine karşı nasıl önlem almalıyız, nasıl korunmalıyız? 

Ece Yücel: Toraks cerrahisinin bir diğer ismi göğüs cerrahisidir. Göğüs cerrahisi terimi bir kardiyoloji, dahiliye ve genel cerrahi kadar aşina olunan bir uzmanlık  alanı değil. Göğüs cerrahisi; akciğer başta olmak üzere vücudumuzun boyun ile karın arasındaki kısmının doğumsal veya edinsel hastalıklarıyla ilgilenen cerrahi bir tıp daldır. Beslenmemize özen göstermeye ek, sigara ve tütün ürünlerinden, stres ve negatif düşünceden ''mümkün'' olduğunca uzak durabilmek bizi sadece akciğer değil pek çok kanser türünden ve hastalıktan korumada gerçekten çok önemli. Sağlığımıza onu kaybetmeden sahip çıkmak ve sağlıklı kalabilmeye yatırım yapmak bence alabileceğimiz en değerli ve geçerli önlem. 

CAN YÜCEL BABAMIN KUZENİ 

-Usta şair Can Yücel ile akrabalık dereceniz nedir? En sevdiğiniz şiiri? Şiire ilginiz var mı?

Ece Yücel: Değerli Can Yücel babamın kuzenidir. Bence sanatın tüm dallarında sizi sanatçı ve eseriyle buluşturan kendinizden bulduğunuz bir parça var. Her şiirin o an içinde olduğunuz ruh haline göre herhangi bir yeri, kelimesi ‘en’ sevdiğiniz olabilir. İlla bir en seçeceksem, kızı sevgili Güzel Yücel'e yazdığı; Güzel'e ve Sağlık Olsun şiirleri. Evet, benim de  edebiyata ve şiire özel bir ilgim var ve kendim de uzun yıllardır sadece yakın çevremle paylaştığım yazılar yazıyorum. Günün birinde yazılarımı ve şiirlerimi yayınlayıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 

 

HAKİKİ KAKAONUN İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞİYLE YOLA ÇIKTIK  

- Esin Ünlü kimdir? Bize kendinizi anlatır mısınız?  

Esin Ünlü: 12 yaşım itibariyle, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsayan sürenin 1,5 senesini Rotterdam’da, 8’ini Güney Afrika’da ve ardından 2 buçuk seneyi Londra’da yaşadıktan sonra tekrar 2013 yazında Türkiye’ye döndüm. Aslen İstanbulluyum. Deneyime açık ve keşfi seven bir yapım var. Sevdiğim, seçtiğim ilgi alanları ve odak noktalarına yönelik oldukça tutkulu, üretken ve bağlı oluyorum. Vena Cava Artizan Chocolatier’in yanı sıra kreatif yönetmenlik, proje tasarımı ve prodüksiyon hizmeti verdiğimiz iki ortaklı butik bir ajans işim var. 

-Vena Cava nasıl hayatınıza girdi?  

Esin Ünlü: Hakiki kakaonun iyileştirici özelliğiyle yola çıkarak, Ece’yle yaklaşık bir senelik süreç boyunca gündelik beslendiğimiz düşünce, fikir ve felsefeleri bir araya getirerek, mutluluk odaklı bir ritüel tasarlarken bulduk kendimizi; çikolatayı bir ritüel olarak benimseyip ruh-beden-zihin simyacılığı ilkeleriyle yön verdiğimiz Vena Cava marka hikayemize evrildi... 

-Ece Yücel’le yolunuz nasıl kesişti? Hikayenizi anlatır mısınız?  

Esin Ünlü: Ece’yle biz ilkokul arkadaşıyız. Zaten sürekli paylaşım halindeyiz. Ece hem benim gibi lezzete düşkün, hem de gıda sağlığı konusunda oldukça seçicidir. Geçtiğimiz senenin başında yine, hayalimizden geçen çikolata lezzetlerinden bahsederken, hakiki kakao ve ek tatların yanı sıra bir de vücudu stresse karşı koruyan hormonlar üzerinde dengeleyici etki yaratan “adaptojen”leri birleştirerek her biri ayrı ruh hali ve tempoya hitap edecek “faydalı” artizan çikolata serisi yaratma fikri ortaya çıktı. “Adapojenler” Türkiye’de hala daha henüz bilinen bir konsept olmadığı için, Ar-Ge ve tedarik sürecimizde hep yurtdışı bağlantılı ilerlemek zorunda kaldık. İthal ürünlerle yerli üretim yapan bilinçli ve dinamik bir markayız.    

BİLİNÇLİ VE DİNAMİK BİR MARKAYIZ 

-Çikolata markanız hangi segmente hitap ediyor? Nerelerde satılıyor? Nasıl ulaşılıyor?  

Esin Ünlü: Bilinçli ve seçici tüketiciye hitap ediyoruz; hakiki kakao, doğal katkısız içerik ve niş lezzet arayışında, vücuduna aldığı besine hassasiyetle yaklaşan bir müşteri kitlemiz var. Nutmeg & Raspberry,  Lavender Bliss, Citrus Rush ve Bergamot Magic gibi yurtiçi ve yurt dışında eşi olmayan, özgün aromatik bitter tatlarımızın yanı sıra, Mighty Matcha ve  Coconut Boom sütlü reçetelerimizin de ayrı tutkunları oluyor. Damak zevki çok değişken, şimdiye kadar geliştirmiş olduğumuz her biri “adaptojenik” faydasıyla beraber birbirinden farklı 8 lezzetimiz var. Görsel çekicilik de tabii ki ilk tav unsurunu oluşturuyor, birçok ilk müşterimiz Vena Cava’nın özel içeriğinden, “adaptojenik” yönüyle henüz tanışmamış olsa bile yalnızca ambalajını beğendiği için alıyor; hem iç hem dış içerik olarak farklı olmamızdan dolayı bireysel ve kurumsal hediyelik olarak da çok tercih ediliyoruz. Dünyadaki lüks otel zincirleri, yerli lüks ve butik oteller yeni sezonda mini barlarından - özel organizasyonlarına farklı alanlarda bizi tercih etmeye başladı. Four Seasons, Hillside, Alavya ve Rixos çalıştığımız kurumlardan bazıları. Websitemiz  www.venacavaistanbul.com üzerinden online satışımız mevcut. Ayrıca İstanbul içinde semtlere göre en çok tercih edilen satış noktalarımız; Arnavutköy’de Chado Tea Shop, Bebek’te Santral Şarküteri, Cihangir’de Norm Coffe ve Chado Tea Shop, Gayrettepe’de Petra Coffee / Store, Maslak’ta Rawsters Coffee, Nişantaşı’nda Bronwyn, Pera’da Comedus Şarküteri, Topağacı’nda Chado Tea Shop ve Yeniköy’de Lisan-ı Ezhar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)