BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDövizzedelerden görülmemiş eylem----

Dövizzedelerden görülmemiş eylem

Dövizzedelerden görülmemiş eylem
22 Haziran 2014 - 08:16 www.finansgundem.com

Borçları yapılandırılmayan dövizzedeler, eylemlerini sertleştiriyor

Türkiye Bankalar Birliği'nin 'tavsiye' kararı da sorunu çözmeyince dövizzedeler ilginç bir eyleme imza atacak. Önceki gün bankalar, gazeteler, Meclis ve Başbakanlık'a binlerce mail gönderen Dövizzedeler Derneği (Dövder) üyeleri çarşamba günü de finans kurumlarının önünde eş zamanlı 'don bırakma' eylemi yapacak.

MAİLLE ŞİKAYET

Sabah'da yer alan habere göre, Dövder Başkanı Hasan Ergen, bankaların yapılandırma konusunda bahane buldukları 'zimmet' maddesinin kapsamının bile daraltıldığını, dolayısıyla finans kurumlarının çekineceği bir durum kalmadığını anlattı. Ergen, "Bunlara rağmen bankaların halen yapılandırmaya yanaşmaması bizi eylem yapmaya zorluyor" dedi. Dövizzedeler, önceki gün başlattıkları mail eylemiyle de durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikâyet etti. Maille gönderilen mektupta, Türkiye Bankalar Birliği ve yapılandırmaya yanaşmayan bankalar eleştirildi. 2007'de bankaların yönlendirmesiyle binlerce kişi Japon Yeni ve İsviçre Frangı'na endeksli kredi almıştı. 2008'deki küresel krizle frank ve yen kurlarının fırlaması kredi alanları mağdur etti. İntihar olaylarının da yaşandığı sorunun çözülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da talimat verdi. Hazırlanan tasarı Meclis'te bekliyor.

KURDAKİ ARTIŞ % 150 OLDU

Dövizedelerden Aysun Tanoğlu'nun gönderdiği mektupta İsviçre Frangı ve Japon Yen'indeki artışın yüzde 150'yi bulduğu ifade edildi. Mektupta, "2007 ve 2008'de binlerce insan, bankacıların yönlendirmesiyle İsviçre Frangı ve Japon Yeni ile kredi aldı. Bize artışın en fazla yüzde 15 olabileceği söylendi. 2008'de bu iki para cinsinde hiç görülmemiş artışlar olmaya başladı. Bugün kurdaki artış yüzde 150'ye ulaştı. Aylık taksit 10 bin TL'ye çıktı. Bu durumda döviz kredisi kullananların mağdur olmadığı söylenebilir mi?" denildi. Bankalar, o dönemde Merkez Bankası'nın "Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nda artış bekleniyor" raporuna rağmen müşterilerini dövize endeksli krediye yönlendirmişti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)