BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDövizzedeler Erdoğan'a ulaştı----

Dövizzedeler Erdoğan'a ulaştı

Dövizzedeler Erdoğan'a ulaştı
09 Temmuz 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

Dövizzedeler bir açılışta Başbakan'a mektup vererek "Hayatımız karardı. Ne olur sorunumuzu çözün" dedi

Küresel ekonomik krizin patladığı 2008 yılı öncesinde Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile konut kredisi olan dövizzedeler mücadalelerini bir adım ileriye taşıdı. Bankalardan dövize endeksli kredilerini TL'ye çevirmelerini ve yüksek faizin bitirilmesini isteyen dövizzedeler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu işi çözün' talimatına rağmen mağduriyetleri giderilmeyince Başbakan'a şikâyet mektubu verdi.

Sabah'ın haberine göre, Geçen hafta bir açılışta Başbakan Erdoğan'a ulaşmayı başaran iki dövizzede durumlarını anlatan mektubu kendisine verdi. Başbakan Erdoğan'ın da mektubu inceleyerek gereğinin yapılması için danışmanlarına talimat verdiği öğrenildi. Dövizzedeler aynı toplantıda Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'a da mektup vererek sıkıntının ne kadar büyük olduğunu anlattılar.

İŞTE O MEKTUP

Dövizzedeler Başbakan'a verdikleri mektupta şunları yazdı: "Sayın Başbakanım, başımızı sokacak bir ev sahibi olmak için konut kredisi almak için başvuruda bulunduğumuzda bankalar bizi adını bile bilmediğimiz para birimlerine yönlendirdi. Dövize endeksli konut kredisi yüzünden 7 yıldır ödeme yapmamıza ve tüm kazancımızı vermemize rağmen halen borcumuz katlanarak 2.5 katına kadar çıktı. Artık hayatımız karardı ve intihar noktasına kadar geldik. Faiz lobisi sizin sözünüzü dinlemiyor. Bize destek olacağınızı düşünüyoruz. Duyarlı yaklaşımınızla bu işte de adaleti sağlayacağınızı ve mağduriyetlerin kalanı için de çözüm bulacağınıza güveniyoruz. Önderliğimizdeki aydınlık Türkiye için saygılarımızla" denildi. Öte yandan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber'in de, dövizzedelere, sorunu çözecek tasarının alt komisyona indiğini ve çözümün yaklaştığını söylediği belirtildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fıba Banka / CHF Dovıze Endekslı konut kredı...18 Temmuz 2014 10:39

    FIBA BANKA Verdı kredılerı sımdı uzlasırsam IFLAS EDERIM dıyor. Bızde yedıkkk... Sagolsun Bızı temsıl eden bazı vekıllerımızde magdur edenden degıl magdur duruma dusenden yana.... Allah'a have edıyoruz hepınızı..