BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde yükseliş seyri sürüyor----

Dövizde yükseliş seyri sürüyor

Dövizde yükseliş seyri sürüyor
23 Mart 2021 - 08:14 www.finansgundem.com

Veri bakımından sakin bir gün piyasaları bekliyor. Hafta sonu yaşanan gelişmelerin ardından 22 Mart Pazartesi gününe 8,06'dan başlayan dolar/TL, günü 7,90 lira seviyesinde tamamlamıştı.

Haftanın başlangıcında 8,47'ye kadar yükseldikten sonra 8 liranın altında dengelenen dolar/TL, dün piyasalar kapandıktan sonra bir miktar daha geriledi. Akşam saatlerinde 7,80'inde altına gelen dolar/TL bu sabah saatlerinde 7,85 dolaylarında değerleniyor.

Euro/TL'de ise dünkü sert hareketlerde 9,15-10,08 gibi çok geniş bir aralıkta dalgalanmıştı. Kapanışı 9,25'ten yapan euro/TL, bu sabah saatlerinde yüzde 1,5 civarı yükselişle 9,40'ın üzerinde el değiştiriyor.

Merkez Bankası görevden alma kararının ardından sert hareketlerin yaşandığı piyasa, bugün Hazine ihalelerini takip edecek. Yurt dışında merkez bankası yetkililerin açıklamaları izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin sermaye kontrollerini uygulama riskinin arttığını, ancak Pazartesi günü merkez bankası başkanının aniden görevden alınmasının liranın düşmesine yol açmasının ardından temel senaryolarının bu olmadığını duyurdu.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinde toparlanmanın sağlanan ilerlemeye rağmen hala tamamlanmaktan uzak olduğunu söyledi. Powell, Fed'in ekonomiye destek sağlamaya devam etmeyi planladığını vurguladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, korona virüs salgınından kurtulmaya çalışan ABD ekonomisi için iyimser bir resim ortaya koydu.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman, ABD ekonomisinin toparlanmasını ve enflasyonunda geçici bir zıplama beklediğini, ancak Fed'in ekonomiye desteğini geri çekmesinin zamanının geldiğini inanmadığını söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD ekonomisinin tahvil alım programını azaltmaya başlamayı düşünmek için ulaşılması gereken çıtanın yakınında bile olmadığını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Veri bakımından sakin bir gün piyasaları bekliyor. Yurt içinde tek veri TÜİK'in açıklayacağı motorlu kara taşıtları istatistikleri olacak (10.00).

Hazine, iki tahvil ihalesi birden düzenleyecek. 5 Yıllık TÜFE'ye ve TLREF'e endeksli tahviller yeniden satılacak. Bir önceki TÜFE'ye endeksli ihalede reel faiz yüzde 2,40, TLREF'e endeksli ihalede yüzde 4,31 olmuştu. Bu ihaleler ile Hazine'nin Mart ayı için ihraç programı tamamlanıyor.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de cari işlemler dengesi (15.30), Richmond Fed Endeksi, yeni konut satışları (17.00), API petrol stokları (23.30) günün takip edilecek verileri arasında yer alıyor.

İngiltere'de işgücü verileri Avrupa tarafında izlenecek en önemli veri olacak.

ECB Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria (11.00), BoE Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe (12.55), BoE Başkanı Andrew Bailey (14.50), ECB Yönetim Kurulu Üyesi Elizabeth McCaul (14.55), St. Louis Fed Başkanı James Bullard (16.00), ECB) Denetim Kurulu Üyesi Andrea Enria (17.15), Kanada Merkez Bankası(BoC) Başkanı Toni Gravelle (20.00), New York Fed Başkanı John Williams (21.45), Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard )22.45) ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard (23.20) gibi çok sayıda yetkilinin konuşması takvimde yer alıyor.

AB Genel İlişkiler Konseyi Toplantısı Brüksel'de gerçekleşecek.

Macaristan (16.00), Fas (16.00) ve Nijerya (16.30) merkez bankaları faiz kararları açıklanacak.

Yellen 2021'den umutlu: Hem büyüme hem de tam istihdam

 

ABD’den Libor’u sonlandırın çağrısı

 

Powell: Ekonomik iyileşme hızlı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)