BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde yükseliş devam ediyor----

Dövizde yükseliş devam ediyor

Dövizde yükseliş devam ediyor
03 Kasım 2020 - 12:00 www.finansgundem.com

TCMB'den her gün yeni bir sıkılaştırma hamlesi geliyor ama döviz kurlarında ateş düşürmüyor. Dün 8,44 seviyesini aşarak rekor kıran dolar/TL, bu sabah geri çekilmesine rağmen piyasaların açılmasıyla birlikte yükselişe geçti.

TCMB'den fonlama maliyetini artıran bir hamle de bu sabah swap faizlerini yükselterek geldi ama kurlardaki yükselişe çare olmadı ve dolar/TL 8,46'nın üzerine çıkarak rekor tazeledi. Euro/TL ise tarihi seviyelerini 9,90'a taşıdı. İngiliz Sterlini ise 11 liranın birkaç kuruş uzağında ve 10,992 ile tarih seviyelerinde.

Merkez Bankası sıkılaştırmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta cuma günü ve dünün ardından Merkez Bankası, üst üste üçüncü günde de sıkılaştırma adımı attı. Bugün yapılan düzenlemeyle döviz/altın karşılığı gerçekleştirilen FX kotasyon swap işlemlerinde TL cinsi faiz oranı yüzde 11,75 seviyesinden yüzde 13,25 seviyesine yükseltildi.

Böylece, sistemin fonlama ihtiyacı içerisinde önemli bir paya sahip olan swap işlemlerinde uygulanan faiz oranının artırılarak para politikasında sıkılaştırma hamlelerine bir yenisi daha eklendi.

Öğleden sonra ise Merkez Bankası'nın ağustos ayına ilişkin finans dışı firma net döviz pozisyonu verisi takip edilecek. Önceki ay net döviz pozisyonu162,2 milyar dolar açık vermişti.

Enflasyon beklentiler dahilinde

Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayı enflasyonunu yüzde 2,13 olarak açıkladı. Böylece yıllık enflasyonyüzde 11,89'a ulaşırken bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,64 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,74 artış gerçekleşti. Piyasalarda enflasyonun aylık bazda 2,1 civarında gelmesi bekleniyordu.

Merkez Bankası'dan kritik swap hamlesi

Dolar, sıkılaştırma hamlelerini görmezden geliyor

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

BİST 100 endeksi güne hareketli başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan talip IŞIK03 Kasım 2020 13:13

    Artık SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ. Döviz kurundaki yükseliş ve enflasyona geçişkenliği ile önümüzdeki aylarda enflasyon daha da yükselecek. Türk halkı layığını buluyor. Kızın, Üzülün ve ağlayın ama itiraz etmeyin. Çünkü oylarınızla bu yöneticileri siz seçtiniz.  :'(