BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde yeni hafta yükselişle başladı----

Dövizde yeni hafta yükselişle başladı

Dövizde yeni hafta yükselişle başladı
23 Kasım 2020 - 08:17 www.finansgundem.com

Geçtiğim hata dalgalı görünüm sergileyen döviz kurları faiz artışının da desteğiyle geçen hafta son 1 ayın en düşük seviyesi olan 7,50'ye kadar çekilen dolar/TL yeni haftaya yükselişle başladı.

Salgında aşılamaların aralık ayında başlama ihtimali ile küresel piyasalarda iyimser bir hava ile yurt içinde Türk Lirası, kurlar karşısında sınırlı da olsa değer kaybıyla haftaya yeni başladı. Geçtiğimiz hafta faiz artışı kararının da desteğiyle 7,5065 ile son 1 ayın en düşük seviyelerine kadar çekilen dolar/TL, bu haftanın ilk işlem gününde 7,66'ların üzerine kadar tırmandı. Benzer grafikler sergileyen euro/TL'de de 9,10'un üzerinde fiyatlamalar mevcut. 

8.15 itibarıyla dolar/TL 7,6512 seviyesinden, euro/TL ise 9,0992 seviyesinden işlem gördü.

Kovid-19 salgınında artan vaka sayıları ve aşı çalışmaları yeni haftanın ilk gününün de en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek.

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında PMI verileri öne çıkacak.

HAFTA SONU SALGINDA ÖNE ÇIKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak biz de  toplam 16 aşı çalışmamıza bu anlayışla yaklaşıyoruz. Türkiye'nin  üreteceği aşıyı inşallah tüm insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının acil kullanım yetkisi için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) resmi başvuruyu yaptı.

ABD’nin Kovid-19 Aşı Programı Başkanı Dr. Moncef Slaoui, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının 11 Aralık’ta  vatandaşlara uygulanmaya başlayabileceğini belirtti.

Pfizer ve BioNTech'in birlikte geliştirdikleri Kovid-19 aşısının ABD'den önce İngiltere'den onay alması olasılığını bulunuyor.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), Başkan Donald Trump'ın korona virüs tedavisinde kullanılan deneysel ilacın hastaların tedavisinde kullanımına acil onay verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video  mesajında, liderlere Kovid-19'u yenmek için küresel eylem çağrısı yaptı.

ABD’nin New York kenti yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını  nedeniyle ikinci kez tamamen kapanmaya hazırlanıyor.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Kovid-19'a karşı ülke çapında aşılamanın yılsonundan önce başlayabileceğini söyledi.

Rusya'da Kovid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısının  fiyatının Pfizer/BioNTech ve Moderna tarafından üretilen aşılara göre  daha ucuz olacağı belirtildi.

PMI VERİLERİ İZLENECEK

Bugün uluslararası piyasalarda öncü PMI verileri takip edilecek.  Sırasıyla Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD'den gelen PMI verileri içinde bulunduğumuz aya ilişkin öncü gösterge olması  açısından önem taşıyor. Hem imalat hem hizmet sektörü PMI verilerinde düşüş beklenirken, hizmette düşüşün daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa'da İngiltere Merkez Bankası(BoE) baş ekonomisti Andy Haldane (12.30), Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel (16.10) ABD'de ise San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (21.00) ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans (23.00) konuşma yapacaklar.

Bu arada Japonya Tokyo Borsası 'Çalışanlara Şükran Günü' nedeniyle  kapalı bulunuyor.

YABANCI ZİYARETÇİ SAYISI

Yurt içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Ekim ayına ilişkin yabancı  ziyaretçi sayısını açıklayacak (11.00). Yılın ilk 9 ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 74,03 düşüşle 9,46 milyon seviyesinde kaldı.   
TÜİK tarımsal girdi fiyat endeksi (10.00), TCMB  finansal hizmetler  güven endeksi verisini açıklayacak (14.30).

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ticaret Bakanlığı ile bağlı  kurumların 2021 bütçeleri ele alınacak (11.00).

Asya, ABD ve Avrupa piyasaları haftaya pozitif başladı

Fed'in bilanço büyüklüğü rekor seviyeye ulaştı

Trump pes etmiyor! Pensilvanya kararını temyize taşıdı

Rusya'dan Açık Semalar Anlaşması'ndan çekilen ABD'ye tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)