BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde dalgalanma sonrası yatay seyir----

Dövizde dalgalanma sonrası yatay seyir

Dövizde dalgalanma sonrası yatay seyir
22 Aralık 2020 - 08:18 www.finansgundem.com

Hafta sonu yaşanan Kovid-19 mutasyonu ile başlayan haftada, endişelerle yüzde 1'in üzerinde yükselişlerle başlayan dolar, TL karşısında sonrasında geriledi. Dolar/TL'deki 7,65 seviyesindeki yatay seyir bu sabah da devam ediyor.

Yurt içinde piyasalar azalan küresel risk iştahı ve yüksek volatilenin etkisinde kaldı. Dolar / TL, haftanın ilk saatlerindeki yüksel hızlıişlerini geri alırken, bu sabah da Türk Lirası, dolar ve euro karşısında yatay hareket ediyor. Dolar / 7,65 TL, euro / 9,35 TL dengelendi.

08.20 dolar / 7,6551 TL, euro / 9,3553 TL seviyesinden işlem gördü.

ASGARİ ESETTE 3. TOPLANTI

Asgari Tespit Komisyonu, 2021'de gerçekleşecek asgari ücreti belirleme gerçekleştirdiği bugün üçüncü toplantısını yaptı. Bugünkü toplantıda, işçi kesimini temsilcisi eden Türkİş heyeti görüşlerini açıklarken TÜİK tarafından da işçilerin günlük kalori ihtiyacına yönelik parasal hesabı asgari ücret komisyonuna sunulacak.

Yurt içinde ABD büyüme rakamlarının izleneceği yeni günde, yurt içinde asgari ücret görüşmeleri takip edilecek. Kovid-19 mutasyonu ile ilgili gelişmeler izlenmeye devam edilecek.

KOVİD-19 MUTASYON GELİŞMELERİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), blog ortaya çıkan korona virüsün oldukça bulaşıcı olan yeni türü hakkında yaptığı açıklamada, “Virüsün evriminin normal bir parçası” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, korona virüs mutasyonu nedeniyle Avrupa ülkeleri ile bulaşma probleminin kısa sürede çözüleceğini ifade etti. Johnson, ülke genelinde 500 binden fazla bağlantı Kovid-19'a karşı aşılandığını açıkladı.

Yayın Kovid-19 mutasyonunun hızla yayıldığının açıklanmasının ardından Rusya ve Pakistan İngiltere ile olan tüm uçuşları durdurdu.

Ukrayna’nın batısında bir erkek hastada İngiltere’de ortaya çıkan korona virüsün mutasyona uğramış türünün tespit edildiği bildirildi.

İsveç, İngiltere’deki Kovid-19 mutasyonunun Danimarka’da da görülmesinin ardından Danimarka ile sınırlarını kapatma kararı aldı.

Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) ardından Avrupa Komisyonu da Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen BNT162b2 isimli Kovid-19 aşısına koşullu pazarlama izni verdi.

ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, canlı yayında Kovid-19 aşısı oldu.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'den gelecek final GSYH rakamları günün en önemli verisi olarak öne çıkıyor. Öncü verilerde ekonomi yüzde 33,1 ile rekor seviyede bir büyüme gerçekleştirmişti (15.30). Final verilerin de aynı seviyede geleceği tahmin ediliyor.

ABD'de günün diğer verileri Richmond Fed imalat endeksi, 2.el konut satışları (18.00) olacak.

ABD'de olduğu gibi yanında final GSYH rakamları gelecek. Öncü verilerde 3.çeyrekte dönemsel yüzde 15,5 büyüme, yıllık yüzde 9,6 daralma açıklanmıştı (10.00). Final verilerde de rakamlarda bir fark olması beklenmiyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde alınırken 3.toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda TÜİK, işçiin günlük kalori ihtiyacına yönelik parasal hesabı asgari ücret komisyonuna sunacak.

TÜİK, tarımsal girdi fiyat endeksi açıklayacak (10.00).

Petrol piyasasının gelir payı bedelleri belirlendi

Asya borsaları kısıtlamalar ile düşüşte

Yeni asgari ücret için kritik toplantı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)