BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDöviz kurunu anında dönüştüren kredi kartı----

Döviz kurunu anında dönüştüren kredi kartı

Döviz kurunu anında dönüştüren kredi kartı
11 Ağustos 2021 - 09:44 www.finansgundem.com

Yurtdışı harcamalarda yaşanan sorunun çözmek isteyen Rus bankaları anında döviz kuru dönüştürme özellikli kredi kartı çıkarıyor

Özellikle tatil dönemlerinde gündeme gelen yurtdışında kredi kartıyla ödemeler sorununa çare bulan Rus bankaları, yurt dışında veya yabancı çevrimiçi mağazalarda ödeme yaparken döviz kurlarının anında çevrildiği sisteme sahip kredi kartları piyasaya sürmeye başladı.

Böyle bir hizmeti ilk başlatan bankanın Sberbank olduğunun açıklandığı İzvestia haberinde, şimdiye kadar yurtdışında ve yabancı internet sitelerinde kredi kartıyla yapılan alışverişlerde ödeme işleminin birkaç gün içinde gerçekleştiğine işaret edilirken, bu süre zarfında değişen kur oranlarının artabildiği ve sonuç olarak müşterinin daha ilk başta planladığından daha fazla para ödemek zorunda kaldığı vurgulandı.

Dünyadaki tüm ödeme sistemlerinin döviz kurunun kredi kartı kullanan müşteri tarafından işlem tarihinde sabitlendiği ve daha sonra birkaç günlük gecikmeyle de olsa ödemenin yapılabileceği bir sisteme geçtiğini belirten gazete, Rusya’da birçok bankanın bu sisteme enntegre olmaya başladığını da aktardı.

Buna göre Sberbank ile başlayan bu yeniliğin Otkritiye Bank, Citibank ve diğer bankalar tarafından da duyurulacağını ifade eden uzmanlar, yurtdışında kredi kartı kullanarak ürün ve hizmet satın alan Rus banka müşterisinin kartını kullandığı günkü kur ile birkaç gün sonra ödemenin gerçekleştiği ve genelde daha yüksek olan o günkü kur farkını artık dikkate almayacağını açıkladı.

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, kurumun tüketici çıkarlarını korumaya yönelik kararları memnuniyetle karşıladığının altı çizilirken, ödeme işlemlerindeki kur hesaplamasının satın alma işlemi sırasındaki kurla sabitlenmesi uygulamasının vatandaşlar için daha anlaşılır ve güvenilir bir sistem olduğu iletildi.

ABD'de tüketici kredileri beklentileri aştı

 

Kredi kartına ‘kredi’ vermeyecek!

 

Merkez bankası dijital paraları bankalar için tehdit

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)