BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurunda oynaklığa tolerans olacak mı?----

Döviz kurunda oynaklığa tolerans olacak mı?

Döviz kurunda oynaklığa tolerans olacak mı?
06 Ağustos 2020 - 17:17 www.finansgundem.com

Bloomberg, Türk Lirası’nın değer kaybı yaşamasına geniş yer verdi. Türk Ekonomisi’nde yaşanan gelişmelerin anlatıldığı haberde, analist ve stratejistlerin yorumlarına yer verildi.

Bloomberg, Türk lirasının yaşadığı değer kaybını uzmanlara yorumlattı. Haberde, devlet bankalarının müdahalelerine rağmen TL'nin dolar karşısında en düşük seviyeye geldiği belirtildi. Türkiye'nin döviz rezervlerinin erimesi ve agresif bir parasal genişleme döngüsüne girilmesinin, yabancı sermaye çıkışını körüklediği kaydedildi.

FAİZLER BİR YILDA 1575 BAZ PUAN ARTIRILDI

Türkiye'nin faiz oranlarını yükseltmek ve kredi arzını engellemek yerine devlet bankaları aracılığıyla dolar satışıyla Türk Lirası'nı desteklemeye çalıştığına dikkat çekildi. Merkez Bankası'nın 2019 yılının temmuz ayından bu yana faizleri 1575 baz puan indirdiği vurgulandı.

‘FAİZİ ARTIRMAK, STRATEJİNİN BAŞARISIZLIĞINI KABULLENMEK DEMEK'

Londra'daki Rabobank'ın stratejistlerinden Piotr Matys konuyla ilgili olarak, “Muhtemelen yetkililer, faizleri artırmadan önce vatandaşın dolar alımına katı sınırlar koymayı veya bu işlemlere yüksek vergiler getirmeyi deneyecektir. Çünkü faiz oranlarını önemli ölçüde artırmak, mevcut stratejinin başarısız olduğunun kabulü anlamına gelecektir” ifadelerini kullandı.

Tahvilleri temerrüde karşı sigorta ettirmenin maliyeti, son üç ayın zirvesine çıktı. Ana hisse senedi göstergesi ise yüzde 3.2 düşerek gelişmekte olan ülkeler arasında en kötü performansı sergiledi.

GECELİK FONLAMA MALİYETİ YÜZDE 1000'İN ÜZERİNDE

Goldman Sachs ve Oxford Ecomonics analistlerine göre Faiz artırımı kaçınılmaz. Haberde, gecelik fonlama maliyetlerinin hafta başında yüzde 1000'in üzerine çıkartıldığı hatırlatıldı. Bu sayede yabancı yatırımcıların Türk Lirası alarak ona karşı bahis yapmasını engelleyecek şekilde pahalı hale getirildiği vurgulandı.

Societe Generale Stratejisti Phoenix Kalen ise Türk Lirası'nın durumuyla ilgili olarak, “Bana göre acil durum zammı gibi önlemlere geçmeden önce, döviz kuru oynaklığına gösterilecek biraz daha tolerans var” dedi.

TCMB: Tüm silahları kullanacağız

BDDK'dan normalleşme adımları

TL'de değer kaybı nelere yol açıyor?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil06 Ağustos 2020 22:31

    Sanırım faiz artırımının yapılması gerektiğinden bahsetmiş yazıda. Başka birşey anlamadım yazıda çözüm olarak, bakalım yetkililer nasıl bir çözüm bulacaklar birde onlara bakalım.