BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Döviz kurlarında sert düşüş sürüyor----

Döviz kurlarında sert düşüş sürüyor

 Döviz kurlarında sert düşüş sürüyor
21 Aralık 2021 - 08:16 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik tedbirler sonrası yüzde 30'ların üzerinde gerileyen döviz kurlarında düşüş sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası yeni ekonomik tedbirleri açıklaması sonrasında dolar/TL'de günü yüzde 23 düşüşle tamamladı.Saat 09.01 itibarıyla yüzde 9 oranında daha değer kaybeden dolar 12.21 liradan işlem görüyor.

Dün gün içerisinde 18,40'a kadar çıkan ancak akşam saatlerinde yaşanan sert geri çekilmede 12,61'e kadar gerileyen dolar/TL, kapanışı 13,43'ten yaptı. Benzer grafiklerle gün içerisinde 20,80 ile rekor kıran euro/TL de 14,24'e kadar geriledikten sonra 15,16'dan günü noktaladı. Euro günün ilk işlemlerinde ise yüzde 9 oranında daha gerileyerek 13.81 lira oldu.

Hem dolar ve hem euro için saat 19.00 sularında görülen gün içi zirveler baz aldığında 4-5 saat içerisindeki düşüş her iki kur için de yüzde 31,5 olarak gerçekleşti. Bugünkü kayıplarla birlikte zirveye oranla kayıplar yüzde 40’ı geçti.

DÖVİZ NEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ?

Döviz kurlarında atak devam ederken, döviz mevduatının çözülmesi ve yastık altını ekonomiye kazandırmak amacıyla sürpriz bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı. Erdoğan, "Vatandaşımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak" dedi.

Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara da doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verileceğini açıkladı.

Dövize endeksli mevduat sistemi ne zaman başlayacak?

 

Dolar ve euroda günlük düşüş yüzde 20'yi aştı

 

BDDK: Kurdaki olumlu seyri manipüle edene suç duyurusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)