BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurları haftaya karışık seyirde başladı----

Döviz kurları haftaya karışık seyirde başladı

Döviz kurları haftaya karışık seyirde başladı
11 Ocak 2021 - 08:21 www.finansgundem.com

Yurt içinde ekim ayı işsizlik rakamları ve kasım ayı cari denge verileri beklenirken, yeni haftaya başlayan döviz kurlarında dolar/TL sakin seyrederken, euro/TL düşüşte.

Piyasalarda haftanın ilk günü yurt dışında önemli bir veri bulunmazken, yurt içinde işgücü istatistikleri ve ödemeler dengesi gibi iki önemli veri izlenecek. Ayrıca Kabine toplantısı da bugün takip edilecek bir diğer önemli gündem maddesi olacak.

Geçtiğimiz hafta son 5 ayın en düşük seviyelerini gören dolar/TL, yeni haftaya sakin bir başlangıç ile 7,37-7,38 seviyelerinden değerleniyor. Euro/TL'de aşağı yönlü bir açılış izlenirken, geçen hafta 9,02'nin üzerinde kapanan euro/TL, bu sabah saatlerinde 8,98 düzeyindeydi. 

Haftanın ilk günü yurt dışında önemli bir veri bulunmazken, yurt içinde işgücü istatistikleri ve ödemeler dengesi gibi piyasaların yakından izlediği iki önemli veri izlenecek. Kabine toplantısı da bugün takip edilecek önemli bir gündem maddesi olacak.

08.15 itibarıyla dolar/TL 7,4070 seviyesinde, euro/TL de 9,0244 seviyesinden işlem gördü.


ASYA PİYASALARINDA ÖNE ÇIKANLAR

Çin'de günlük korona virüs vakası sayısı dün son 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Çin'de tüketici fiyatları, yüksek gıda fiyatlarının ve iyileşen ekonomik aktivitenin etkisi ile Aralık ayında artış gösterdi. Aralık ayında tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 artış gösterdi. Ekonomistler ise, Kasım ayında yüzde 0,5 gerileyen fiyatların Aralık ayında yüzde 0,1 artmasını bekliyorlardı. 

Çin'de üretici fiyatları Aralık ayında son 10 ayın en yavaş düşüşünü yaşadı. Aralık ayında üretici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 düştü. Beklentiler ise yüzde 0,8 düşüş olacağı yönündeydi.

Japonya piyasaları bugün 'Yetişkinler Günü' nedeniyle kapalı bulunuyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Kasım ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıklayacak. Ekonomistler, 2020 yılında toplam 37 milyar dolar açık bekliyor.

İşsizlik verisi diğer takip edilecek veri olacak. Bir önceki ay %12,7 olarak açıklanan işsizlik oranını işten çıkarma yasağı nedeniyle bir miktar daha gerileyebileceği belirtiliyor. Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi (SPM), Ekim 2020 döneminde işsizlik oranının 0,2 puan azalarak yüzde 12,5’e ineceğini tahmin etti. 

İki veri de saat 10.00'da açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Kabine toplantısında Kovid-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı takvimi, yerli aşı çalışmaları, olası yeni tedbir ve desteklerin ele alınması bekleniyor (15.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de Kongre'nin Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından gelişmeler izlenmeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi demokratları, Başkan Donald Trump’ın görevden alınması için bir kez daha çağrıda bulunarak, bugün azil metni sunamaya hazırlanıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump’ı derhal istifa etmemesi halinde Başkan hakkında ikinci kez azil girişimi başlatacaklarını açıklamıştı.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması izlenecek (17.40).

BOE Para Politikası Kurulu Üyesi Silvana Tenreyro (17.00) ile Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (20.00) konuşmaları izlenecek merkez bankası yetkilileri olacak.

Bankalarla yükselen Bitcoin, bankalarla düşüyor

 

İngiltere’nin yeni korkusu faiz artışı

 

2021'in ilk kabine toplantısı bugün! Kısıtlamalar bitiyor mu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)