BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurları güne sakin başladı----

Döviz kurları güne sakin başladı

Döviz kurları güne sakin başladı
27 Kasım 2020 - 08:20 www.finansgundem.com

Türk Lirası, haftanın kapanış gününde dolar ve euro karşısında yatay seyirde. Dolar/TL, dün kapanış yaptığı 7,88, euro/TL de 9,39-9,40 seviyesinden işlem görüyor.

Gece yarısı Resmi Gazete kararıyla açıklanan zorunlu karşılıklarda artış haberiyle gün başladı. Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılık oranını, vadesiz, 1 ay ve 3 aya kadar vadeli hesaplar için yüzde 4'ten yüzde 6'ya yükseltti. Piyasadaki TL likiditenin bir miktar kısılması anlamına gelen karar sonrası piyasalar ve kurlarda etkili bir değişim görülmedi.

Saat 08.20 itibarıyla dolar/TL 7,8791, euro/TL ise 9,4026 seviyesinden işlem gördü. 

İş dünyası görüşmelerinde ilk durak TÜSİAD

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün iş dünyası ile yapacağı görüşmeler 09.30’da TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelmesi ile başlayacak.

TVF Yönetim Kurulu toplantısı yapılacak

Türkiye Varlık Fonu A.Ş.(TVF) Yönetim Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Vahdettin Köşkündeki toplantı saat 17.00'de başlayacak. 

Veri gündemi

Haftanın son günü yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor. Dün kapalı olan ABD piyasalarında bugün yarım gün işlem olacak.

Yurt içinde günün en önemli verisi ekonomik güven endeksi olacak.  Endeks geçen ay yüzde 4,8 artışla 92,8 puana çıkmıştı (10.00). Aynı saatte TÜİK motorlu kara taşıtları, TCMB uluslararası rezervler verilerini açıklayacak. TCMB, 'Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlayacak (10.30).

Euro Bölgesi ekonomik görünüm ve tüketici güven endeksleri yurt dışında günün en önemli verileri olarak takip edilecek (13.00).

Varlık Fonu yönetimi bugün toplanıyor

Reform paketi görüşmeleri bugün başlıyor

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)