BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz krizini soya fasulyesiyle aşacaklar----

Döviz krizini soya fasulyesiyle aşacaklar

Döviz krizini soya fasulyesiyle aşacaklar
05 Şubat 2014 - 07:13 www.finansgundem.com

Döviz sıkıntısı yaşayan Arjantinli ithalatçılar zor günler geçiriyor. Hükümet ise soya hasadını bekliyor

Döviz sıkıntısı yaşayan Arjantin umudunu soya fasulyesine bağladı. Arjantin, ithalatçıların dolara erişimini engelledi. Piyasa oyuncuları ve ithalatçılar tarafından yapılan açıklamaya göre, Arjantin hükümeti yaşadığı nakit sıkıntısı nedeniyle ithalat şirketlerine dolar akışını engelledi ve çiftçilere ülkenin en kazançlı tarım ürünü olan soya fasulyesi ihracatını artırmaları yönünde baskı yapmaya başladı.

Arjantin hızla eriyen döviz rezervlerini korumakta zorluk yaşıyor. Ülke bu dövizle bir yandan dış borçlarını öderken, bir yandan da ithal yakıtlar ve kamu harcamaları ödemeleri için yararlanıyor. Döviz piyasası oyuncuları ve ithalat şirketleri tarafından yapılan açıklamaya göre Arjantin Merkez Bankası bu hafta şirketlerin ithal ettikleri ürünlerin paralarını ödemek için dolar alma taleplerini reddetti. Banka ancak ithal ettikleri ürün kadar ihracat gerçekleştiren şirketlere döviz satılacağını belirtti.

İş adamları ve ekonomistler bu durumun Mart ayındaki soya hasatına kadar devam edeceğini ve soya ihracatı ile gelmesi beklenen 29 milyar doların kısmi bir rahatlama sağlayabileceğini ifade ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)